Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BMW Μ3 & M4 50 Jahre: Χρυσό ιωβηλαίο

BMW Μ3 & M4 50 Jahre: Χρυσό ιωβηλαίο

Με αφορμή τα φετινά 50ά γενέθλια του τμήματος Μ, η βαυαρική φίρμα αποκαλύπτει δύο επετειακές εκδόσεις των M3 και M4 Competition με ορισμένες σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες

Mπορεί η BMW να αποκάλυψε προσφάτως την σκληροπυρηνική M4 CSL η οποία συνοδεύεται από τον τίτλο της ταχύτερης BMW παραγωγής στο Nurburgring και να ετοιμάζει ήδη την M3 Touring αλλά και την έκδοση παραγωγής του Concept XM για να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος Μ, ωστόσο αυτή δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς ειδικές εκδόσεις των «πυρηνικών» Μ μοντέλων της γκάμας της.

 Ο λόγος για τις M3 και M4 οι οποίες αποκτούν  επετειακές εκδόσεις 50 Jahre οι οποίες βασίζονται στις κορυφαίες παραλλαγές τους με τα διακριτικά Competition. Με αυτό δεδομένο αλλά και ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη, οι δύο επετειακές εκδόσεις αξιοποιούν τον twin-turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων με απόδοση 510 ίππους και 650 Nm ροπής ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς ή, προαιρετικά, και στους τέσσερις στις εκδόσεις xDrive.

Οι νέες, επετειακές εκδόσεις περιλαμβάνουν νέες επιλογές αποχρώσεων οι οποίες κωδικοποιούνται ως Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red και San Marino Blue. Την εξωτερική τους εικόνα συμπληρώνει ένα νέου σχεδιασμού σετ τροχών με διάσταση 19 ίντσες μπροστά και 20 ίντσες πίσω με φινίρισμα σε χρυσό ή ματ γκρι.

Στα ενδότερα, τα διακριτικά Edition 50 Jahre BMW M κοσμούν τα μαρσπιέ, και τα προσκέφαλα των bucket καθισμάτων από ανθρακόνημα αλλά και βρίσκονται σε μια πλακέτα στην κεντρική κονσόλα σηματοδοτώντας την ταυτότητα της έκδοσης.

Προς το παρόν η BMW δεν έχει ανακοινώσει αριθμούς παραγωγής για τις επετειακές εκδόσεις, ωστόσο όπως σημειώνει θα είναι περιορισμένοι με τα δύο μοντέλα να προορίζονται επιλεκτικά στις ανά τον κόσμο αγορές.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024