Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάθιου ΜακΚόναχι για το μακελειό στο Τέξας: Μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε

Μάθιου ΜακΚόναχι για το μακελειό στο Τέξας: Μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε

«Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε ότι αποτυγχάνουμε τραγικά να είμαστε υπεύθυνοι με τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο 52χρονος ηθοποιός.

Ο διάσημος ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος γεννήθηκε στο Ουβάλντε, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι την Τρίτη, περιέγραψε την ένοπλη βία στο Τέξας ως μια «επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε».

«Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε ότι αποτυγχάνουμε τραγικά να είμαστε υπεύθυνοι με τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο 52χρονος ηθοποιός.

«Η αληθινή έκκληση για δράση τώρα είναι για κάθε Αμερικανό να κοιτάξει περισσότερο και βαθύτερα στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί, “Τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε; Πώς επιδιορθώνουμε το πρόβλημα; Ποιες μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε ο καθένας σήμερα , για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;“. Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα για άλλη μια φορά, να βρούμε δικαιολογίες και να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως το status quo», έγραψε στο Instagram.

Ο ΜακΚόναχι κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να «επαναδιαπραγματευτούμε τα θέλω μας από τις ανάγκες μας», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναδιατάξουμε τις αξίες μας και να βρούμε ένα κοινό έδαφος πάνω από αυτή την καταστροφική αμερικανική πραγματικότητα που έχει γίνει τραγικά το θέμα των παιδιών μας».

Μία επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε

«Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε, και σε όποια πλευρά και αν σταθούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην βιώσει αυτό που οι γονείς στο Uvalde και οι άλλοι πριν από αυτούς έχουν αντέξει».

«Σε εκείνους που άφησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σχολείο χωρίς να γνωρίζουν ότι σήμερα πρέπει να πουν αντίο, καμία λέξη δεν μπορεί να κατανοήσει ή να γιατρέψει την απώλεια σας, αλλά αν οι προσευχές μπορούν να παρέχουν παρηγοριά, θα τις συνεχίσουμε».

Ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως το “Dallas Buyers Club” και “The Lincoln Lawyer” διατηρεί στενή σχέση με την πολιτεία της καταγωγής του – ενώ πέρυσι εξέταζε να διεκδικήσει μια εκλογή ως κυβερνήτης.

Όταν αποφάσισε τελικά να μην θέσει υποψηφιότητα, είπε ότι «Ως απλό παιδί που γεννήθηκε στη μικρή πόλη Uvalde του Τέξας, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μια μέρα θα με θεωρούσαν ικανό για μια θέση στην πολιτική ηγεσία. Είναι ένας ταπεινός και εμπνευσμένος δρόμος. Είναι επίσης ένας δρόμος που επιλέγω να μην ακολουθήσω αυτή τη στιγμή».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024