Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πρωτοφανείς εντολές στους κατοίκους του Πεκίνου - Τους ζητούν να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον

Κοροναϊός: Πρωτοφανείς εντολές στους κατοίκους του Πεκίνου – Τους ζητούν να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον

Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο στέλνουν γραπτά μηνύματα στα κινητά των κατοίκων, καλώντας τους να παρακολουθούν το ταξιδιωτικό ιστορικό κρουσμάτων COVID.

Πρωτοφανή μέτρα, με πρόσχημα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κοροναϊού, επιβάλλει το Πεκίνο.

Στοχεύοντας στη μηδενική μετάδοση του κοροναϊού εντός της κοινότητας, το Πεκίνο επιβάλλει κυρώσεις σε χώρους εργασίας που παραβιάζουν τους κανόνες ή παρακάμπτουν τους περιορισμούς, καλώντας τους κατοίκους να… παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ιδίων και των συμπολιτών τους!

Από το τέλος Απριλίου, η πόλη των 22 εκατ. κατοίκων έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δεκάδες νέα κρούσματα ανά ημέρα. Και ενώ αυτά καταγράφονται κυρίως σε περιοχές καραντίνας, κάποια έχουν εντοπιστεί στην κοινότητα, αποτυπώνοντας την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Η πρωτεύουσα της Κίνας κατέγραψε 51 νέα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων στο Πεκίνο, Λιου Σιαοφένγκ. Η πόλη μετρά συνολικά 1.642 μολύνσεις COVID από τις 22 Απριλίου, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Αυτή την εβδομάδα, το Πεκίνο επέτεινε τις προσπάθειες για επιβολή καραντίνας και εφάρμοσε περιοριστικά μέτρα για την προσέλευση στην εργασία, με περισσότερες περιοχές να εκδίδουν οδηγίες για τηλεργασία.

Κάποιοι χώροι εργασίας έχουν αγνοήσει τις πολιτικές πρόληψης της COVID, ανέφερε σε σχόλιό του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, και δεν ελέγχουν την κατάσταση υγείας των εργαζομένων τους, δίνοντας χώρο στον ιό να εξαπλωθεί. «Και από το πιο μικρό κενό μπορεί να φυσήξει ένας δυνατός άνεμος», σχολίασε το πρακτορείο.

Όλη την εβδομάδα, οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο στέλνουν γραπτά μηνύματα στα κινητά των κατοίκων, καλώντας τους να παρακολουθούν το ταξιδιωτικό ιστορικό κρουσμάτων COVID και να προσέρχονται οι ίδιοι στις αρμόδιες αρχές, εάν οι κινήσεις τους συμπίπτουν με αυτές ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Σε καλύτερη κατάσταση η Σαγκάη

Η Σανγκάη, που έχει θέσει ως στόχο την 1η Ιουνίου για έξοδο από το lockdown, αίρει σταδιακά τους περιορισμούς της COVID και επιτρέπει ολοένα και σε περισσότερους από τα 25 εκατ. των κατοίκων της να κυκλοφορήσουν έξω.

Σήμερα, Τετάρτη, η Σανγκάη έκλεισε το νοσοκομείο εκστρατείας που είχε στηθεί σε βασικό εκθεσιακό κέντρο της πόλης και στο οποίο νοσηλεύθηκαν 25.000 ασθενείς από το τέλος Μαρτίου.

Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά και συνεχίζει να ισχύει το καθεστώς της τηλεργασίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024