Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Κίνδυνο «κόπωσης» της Δύσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία βλέπει η υπ. Εξωτερικών Μπέρμποκ

Γερμανία: Κίνδυνο «κόπωσης» της Δύσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία βλέπει η υπ. Εξωτερικών Μπέρμποκ

«Φτάσαμε σε ένα σημείο κόπωσης», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ από την υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου των χωρών της Βαλτικής Θάλασσας

H γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «κόπωσης» των δυτικών χωρών από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ωστόσο ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.

Καμπή

«Φτάσαμε σε ένα σημείο κόπωσης», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ από την υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου των χωρών της Βαλτικής Θάλασσας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Κρίστιανσαντ της Νορβηγίας, και τόνισε ότι ο σκεπτικισμός στη Δύση εντείνεται και από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων. «Αυτή ακριβώς όμως είναι η τακτική του ρώσου προέδρου και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία», τόνισε η υπουργός.

Αναφερόμενη στο αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η κυρία Μπέρμποκ έκανε λόγο για «καμπή» στην πολιτική ασφάλειας των χωρών της Βαλτικής. «Δεν σχεδιάστηκε ποτέ η ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία όμως δεν άφησε άλλη επιλογή», σημείωσε η υπουργός και τόνισε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία «αποτελούν πραγματικό πλεονέκτημα για τη συμμαχία μας και θα τις στηρίξουμε σε αυτόν τον δρόμο – έχουν ήδη την πλήρη αλληλεγγύη μας».

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καταγγέλλει την έλλειψη ενότητας μεταξύ των δυτικών χωρών

Περιφερειακή ταυτότητα

Το Συμβούλιο των Χωρών της Βαλτικής Θάλασσας ιδρύθηκε το 1992 και περιλαμβάνει τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σουηδία, την Ισλανδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου και την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα ανακοίνωσε την πλήρη αποχώρησή της. Στόχος του Συμβουλίου είναι «η δημιουργία περιφερειακής ταυτότητας και η προώθηση της ασφάλειας, της βιωσιμότητας και της ευημερίας». Η Νορβηγία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου, την οποία θα αναλάβει τον Ιούλιο η Γερμανία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024