Καρολίνα Μούκοβα – Μαρία Σάκκαρη 2-0: «Λύγισε» στις λεπτομέρειες η Ελληνίδα
Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 2-0 από την Καρολίνα Μούκοβα στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, χάνοντας και τα δύο σετ στο τάι μπρέικ.
Σύντομη αποδείχθηκε η περιπέτεια της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Ρολάν Γκαρός, με την Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα στον δεύτερο γύρο από την Καρολίνα Μούκοβα (Νο. 81) με 2-0 σετ (7-6 [5], 7-6 [4]), χάνοντας μάλιστα και τα δύο στο τάι μπρέικ.
Η Μαρία «λύγισε» στις λεπτομέρειες και αποχαιρέτησε νωρίς τη φετινή διοργάνωση, με τη συμπατριώτισσά μας να χάνει σημαντικούς πόντους στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, καθώς πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.
Η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Τσέχα και κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει την Μαρία Σάκκαρη, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη.
Η Καρολίνα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με μπρέικ στο δεύτερο game προηγήθηκε με 3-0, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-3 και σέρβιρε για να κάνει το 1-0. Η Μαρία όμως με μπρέικ μείωσε σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Στο 12ο game η Μούκοβα είχε τρεις ευκαιρίες για να πάρει το σετ, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, με την Ελληνίδα τενίστρια να ισοφαρίζει σε 6-6 και να στέλνει το σετ σε τάι μπέικ. Εκεί η συμπατριώτισσά μας προηγήθηκε με 4-3, αλλά η Τσέχα έκανε την ανατροπή και με 7-5 έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη.
Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ. Η Καρολίνα προηγήθηκε με μπρέικ 2-1, αλλά η Μαρία απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Η Τσέχα με νέο μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 3-2 και στη συνέχεια με 4-3, με την Σάκκαρη να το παίρνει πίσω και να ισοφαρίζει σε 4-4. Το σετ οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ, με την Μούκοβα να προηγείται με 3-0. Η Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε (4-4), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή, με την Τσέχα να φτάνει στο 7-4 και να σφραγίζει τη νίκη – πρόκριση τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.
Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Αμάντα Ανισίμοβα, η οποία νωρίτερα κέρδισε με 2-0 σετ την καλή φίλη της Μαρίας, Ντόνα Βέκιτς.
Seeds continue to fall ?@karomuchova7 proves too good for Maria Sakkari, toppling the No.4 seed 7-6(5), 7-6(4).#RolandGarros pic.twitter.com/fofW31YHCg
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 25, 2022
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη μπλε φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Ο Μπαρτζώκας είδε από κοντά τον Πουλακίδα στο Summer League (pic, vid)
- Απίστευτο: Ο επί 10 χρόνια γιατρός της εθνικής Σενεγάλης ήταν… γυναικολόγος!
- «Πρόταση του Ολυμπιακού στον Τζόουνς Γκαρσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442