Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Σε δίκη αμερικανός οδηγός που χρησιμοποιούσε τον αυτόματο πιλότο όταν προκάλεσε δυστύχημα

Tesla: Σε δίκη αμερικανός οδηγός που χρησιμοποιούσε τον αυτόματο πιλότο όταν προκάλεσε δυστύχημα

Η κατάχρηση του Autopilot έχει συνδεθεί με πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα και είναι τώρα αντικείμενο έρευνας από δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπεται οδηγός αυτοκινήτου Tesla που είχε ενεργή τη λειτουργία αυτόματου πιλότου όταν χτύπησε και σκότωσε δύο άτομα σε προάστιο του Λος Άντζελες.

Ο 27χρονος Κέβιν Τζορτζ Αζίζ Ριάντ μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια, έκρινε δικαστήριο του Λος Άντζελες σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 29 Δεκεμβρίου 2019 το Tesla Model S του Ριάντ παραβίασε κόκκινο φανάρι στην περιοχή του Γκαρντένα και έπεσε με ταχύτητα 119 χιλιομέτρων πάνω σε ένα Honda Civic στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα στο πρώτο τους ραντεβού.

Ο Ριάντ και μια γυναίκα που επέβαιναν στο Tesla νοσηλεύτηκαν με τραύματα χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με την εισαγγελία, την ώρα της σύγκρουσης ήταν ενεργές οι λειτουργίες Autosteer (αυτόματος χειρισμός του τιμονιού) και Traffic Aware Cruise Control (ημιαυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο).

Μηχανικός της Tesla κατέθεσε ότι, σύμφωνα με τις καταγραφές αισθητήρων, ο Ριάντ κρατούσε το τιμόνι με το ένα χέρι αλλά δεν πάτησε καθόλου φρένου τα 6 λεπτά που προηγήθηκαν της σύγκρουσης.

Ο Ριάντ φέρεται επίσης να αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες που καλούσαν τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα.

Η Tesla έχει προειδοποιήσει τους πελάτες της ότι δεν μπορούν να βασίζονται απόλυτα στο Autopilot και το πιο εξελιγμένο σύστημα «Full Self-Driving» και πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος.

Η κατάχρηση του αυτόματου πιλότου έχει συνδεθεί με πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα και είναι τώρα αντικείμενο έρευνας από δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το 2020, η πολιτεία της Καλιφόρνια άσκησε δίωξη σε έναν οδηγό που είχε προσληφθεί από την Uber για να επιβλέπει τη συμπεριφορά ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος που δοκίμαζε η εταιρεία. Το SUV της Uber χτύπησε και σκότωσε έναν πεζό.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων επιβεβαίωσε ότι έστειλε κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να εξετάζει αν ένα Tesla που ενεπλάκη σε τροχαίο με τρεις νεκρούς στο Νιούπορτ Μπιτς είχε ενεργό τον αυτόματο πιλότο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024