Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ιησούς σταυρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη - Ο μαθηματικός που... ξαναγράφει την παγκόσμια ιστορία

Ο Ιησούς σταυρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη – Ο μαθηματικός που… ξαναγράφει την παγκόσμια ιστορία

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι ο Τρωικός πόλεμος και οι Σταυροφορίες ήταν το ίδιο ιστορικό γεγονός

Αν γνωρίζετε αρκετούς μαθηματικούς, θα μπορούσατε να πιστέψετε… σχεδόν οποιαδήποτε ιστορία σας γράψουμε για έναν από αυτούς. Μπορούν να είναι ταυτόχρονα ιδιοφυΐες και εντελώς τρελοί.

Αυτή τη φορά θα σας μιλήσουμε για τον Ανατόλι Φομένκο, ο οποίος είναι είναι ένας καταξιωμένος Ρώσος μαθηματικός που τυχαίνει… επίσης να είναι – στο μυαλό του, τουλάχιστον – ιστορικός.

Η δική του εκδοχή της ιστορίας, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική από τους περισσότερους.

Ο Φομένκο είναι υποστηρικτής της δραστικής αναθεώρησης της ιστορικής χρονολογίας. Έχει δημιουργήσει τη δική του αναθεώρηση που ονομάζεται «Νέα Χρονολογία», βασισμένη σε στατιστικούς συσχετισμούς, χρονολόγηση των ζωδιακών κύκλων και εξετάζοντας τα μαθηματικά και την αστρονομία που εμπλέκονται στη χρονολογία.

Πρόκειται για ακαδημαϊκό της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, διδάκτωρ των φυσικομαθηματικών και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ότι πολλά ιστορικά γεγονότα δεν αντιστοιχούν μαθηματικά με τις ημερομηνίες που υποτίθεται ότι συνέβησαν. Ισχυρίζεται, δηλαδή, ότι όλη η αρχαία ιστορία (συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της Ελλάδας, της Ρώμης και της Αιγύπτου) είναι απλώς μια αντανάκλαση των γεγονότων που συνέβησαν στον Μεσαίωνα και ότι όλη η κινεζική και αραβική ιστορία είναι κατασκευές Ιησουιτών του 17ου και 18ου αιώνα.

Η σύνθεση της 40χρονης δουλειάς του: Όλη η γραπτή ιστορία είναι απλώς αντιγραφή, τροποποίηση και επανάληψη ενός περιορισμένου συνόλου ιστορικών γεγονότων που έχουν συμβεί εξ ολοκλήρου από το 800 μ.Χ., και κυρίως από το 1000-1100 μ.Χ. Τίποτα στις προηγούμενες εποχές δεν συνέβη πραγματικά.

Η θεωρία του παράλληλου σύμπαντος

Η ιστορία πριν από την αναγέννηση κατασκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό από διάφορους συγγραφείς, οι περισσότεροι από τους οποίους το έκαναν κατ′ εντολή της Καθολικής Εκκλησίας και άλλους χριστιανούς ηγέτες της εποχής, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν ιστορικά «αποδεικτικά στοιχεία» που έγινε στη Βίβλο.

Ο παραλληλισμός του Φομένκο επεκτείνεται επίσης στις παρατηρήσεις των αστεριών, τις φυσικές αποστάσεις μεταξύ των ιστορικών πρωτευουσών, τις ομοιότητες στα ονόματα κ.λπ.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς έζησε τον 12ο αιώνα μ.Χ. και σταυρώθηκε στο λόφο του Joshua στην Κωνσταντινούπολη και ότι ο Τρωικός πόλεμος και οι Σταυροφορίες ήταν το ίδιο ιστορικό γεγονός και ότι ο Τζένγκις Χαν και οι Μογγόλοι ήταν στην πραγματικότητα Ρώσοι, ότι τα εδάφη δυτικά από τις 13 αποικίες που αποτελούν τώρα την Αμερικανική Δύση και τη Μέση Δύση ήταν ένα ανατολικό τμήμα της «Σιβηρικής-Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» πριν από την αποσύνθεσή του το 1775, και πολλές άλλες θεωρίες που έρχονται σε αντίθεση με τη συμβατική ιστοριογραφία.

Εκτός από την αμφισβήτηση των γραπτών χρονολογιών, ο Φομένκο αμφισβητεί επίσης πιο αντικειμενικές τεχνικές γνωριμιών, όπως δενδροχρονολογία και μεθοδο άνθρακα.

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η αρχαία Τροία και η Ιερουσαλήμ ήταν η ίδια πόλη. Αυτή η πόλη είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Αρχαία Ρώμη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βρισκόταν στην Αίγυπτο, αν και αυτό «απαιτεί πρόσθετη έρευνα». Η Ρώμη στην Ιταλία χτίστηκε μόλις τον 14ο αιώνα.

Η επτάτομη (!!) σειρά του Φομένκο περιέχει μια τεράστια γκάμα (παρα)πληροφοριών, η οποία ξαναγράφει σχεδόν όλη την ανθρώπινη ιστορία στην εναλλακτική της χρονολογία.

Πολλά αποσπάσματα είναι προσβάσιμα δωρεάν στον ιστότοπο του New Chronology.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024