Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λουκασένκο: Κατηγορεί την Πολωνία και το ΝΑΤΟ ότι σχεδιάζουν τη διχοτόμηση της Ουκρανίας

Λουκασένκο: Κατηγορεί την Πολωνία και το ΝΑΤΟ ότι σχεδιάζουν τη διχοτόμηση της Ουκρανίας

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί για αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως κινήσεις της Δύσης «να διαμελίσει» την Ουκρανία και κατηγόρησε την Πολωνία ότι προσβλέπει να καταλάβει ένας μέρος της χώρας.

Ο Λουκασένκο δεν παρουσίασε καμία απόδειξη των ισχυρισμών του.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι είναι έτοιμοι, οι Πολωνοί και το ΝΑΤΟ, να εκδηλωθούν και να ενεργήσουν για  να πάρουν τη δυτική Ουκρανία όπως ήταν πριν από το 1939», δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε ότι το Κίεβο θα πρέπει τελικά να ζητήσει βοήθεια για να αποτρέψει την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας.

«Παραπληροφόρηση»

Η Μόσχα έχει στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι η Πολωνία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει τον έλεγχο ιστορικών πολωνικών εδαφών στην Ουκρανία, ισχυρισμό που η Βαρσοβία απορρίπτει και χαρακτηρίζει ως παραπληροφόρηση.

Η Πολωνία είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, στέλνει όπλα στα σύνορα και έχει υποδεχθεί πάνω από 3 εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η Λευκορωσία είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεν συμμετέχουν σ’ αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά λειτούργησε ως ορμητήριο για τη Ρωσία να στείλει χιλιάδες στρατιώτες πέρα από τα σύνορα στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο ενός συμφώνου μη επίθεσης που είχε υπογραφεί το 1939, λίγο πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση μοίρασαν την Πολωνία μεταξύ τους. Το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας που κατέλαβε η Μόσχα βρίσκεται σήμερα είτε στη Λευκορωσία είτε στην Ουκρανία, ενώ το Καλίνινγκραντ αποτελεί θύλακο της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024