Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογιά των πιθήκων: Με ανεμοβλογιά νοσεί τελικά το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Με ανεμοβλογιά νοσεί τελικά το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα που θα δώσουν οριστικό αποτέλεσμα θα βγουν αύριο Δευτέρα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές από το απόγευμα του Σαββάτου καθώς εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον νεαρό που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» δείχνουν ότι νοσεί με ανεμοβλογιά.

Ειδικότερα, όπως επιβεβαιώνεται και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox), ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για Ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο ιός της ανεμοβλογιάς, παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox, είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν ευλογιά ή ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την ανεμοβλογιά και την ευλογιά, ευλογιά των πιθήκων.

Σε καλύτερη κατάσταση ο ασθενής

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής ήταν ευδιάθετος και απύρετος την Κυριακή. Ο τουρίστας παρουσίασε μια σειρά ήπιων συμπτωμάτων μεταξύ αυτών και κάποια εξανθήματα που τον κατέστησαν ύποπτο κρούσμα και για λόγους ασφαλείας μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα μαζί με τη σύντροφό του που παραμένει ασυμπτωματική.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024