Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο η «Βασίλισσα» της Ευρώπης: Το ιστορικό επίτευγμα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics & vids)

Μόνο η «Βασίλισσα» της Ευρώπης: Το ιστορικό επίτευγμα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics & vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύει για ακόμη μια χρονιά γιατί είναι η «Βασίλισσα» της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ…

Και κόπο θέλει και τρόπο θέλει, όμως πάνω απ’ όλα θέλει… φανέλα. Θέλει εμπειρία, που ελάχιστες ομάδες διαθέτουν στην Ευρώπη, για να μπορείς να βρίσκεσαι κάθε λίγο και λιγάκι σε τελικούς Champions League και Euroleague. Και η Ρεάλ είναι σίγουρα μία από αυτές.

Η ακόμη καλύτερα, η Ρεάλ είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που θα μπορούσε να έχει ταυτόχρονα εκπρόσωπο στους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο για πέμπτη φορά στα χρονικά.

Προσοχή. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη, αλλά ούτε και η τρίτη. Είναι η πέμπτη (!) φορά, που η «Βασίλισσα» βρίσκεται σε τελικό Champions League και Euroleague την ίδια σεζόν. Κανένας σύλλογος δεν έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο. Ούτε μια φορά. Την ίδια ώρα, οι Μαδριλένοι το έχουν κάνει συνήθειο.

Η αρχή έγινε το 1962 και η συνέχεια δόθηκε το 1964, προτού αυτό επαναληφθεί τρεις φορές την πιο πρόσφατη δεκαετία. Πρώτα το 2014, κατόπιν το 2018 και πλέον το 2022. Μάλιστα, το 2018, οι «μερένχες» κατάφεραν να κατακτήσουν και τις δύο κούπες, ενώ στον τελικό του Champions League είχαν αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ, που θα αντιμετωπίσουν και φέτος.

Από εκεί και πέρα, τη δεκαετία του ’60 το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε ηττηθεί μία από Μπενφίκα και άλλη μία Ίντερ αντίστοιχα, ενόσω το μπασκετικό κατάφερνε το 1/2 απέναντι σε Ντιναμό Τιφλίδας (ήττα σε μονό αγώνα) και Σπαρτάκ Μπρνο (νίκη σε διπλούς τελικούς), ενώ το 2014 η Μακάμπι στο Μιλάνο της στέρησε τον θρόνο.

Μένει να φανεί τι θα καταφέρει φέτος τόσο η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στον τελικό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ (28/5, 22:00) όσο και το σύνολο του Πάμπλο Λάσο στον τελικό της Euroleague απέναντι στην Εφές το Σάββατο (21/5, 20:00).

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024