Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Βρετανία αίρει τους περιορισμούς πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Βρετανία αίρει τους περιορισμούς πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα

Άρθηκαν οι περιορισμοί στις εξαγωγές που εφάρμοζε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Τουρκία σχετικά με τα προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας

Ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι άρθηκαν οι περιορισμοί στις εξαγωγές που εφάρμοζε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Τουρκία σχετικά με τα προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ντεμίρ και αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αγγλία για να πραγματοποιήσουν διάφορες συναντήσεις με την BAE Systems και τη Rolls-Royce, μια από τις κορυφαίες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την απόφαση της Βρετανίας ως αποτέλεσμα του βέτο που άσκησε η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Επίσης επισημαίνεται ότι ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν σε χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας Robert Rydberg, τον επικεφαλής σύμβουλο του Φινλανδού προέδρου Petri Hakkarainen, τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής της καγκελαρίου της Γερμανίας Jens Plötner και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου Stephen Lovegrove είχε αναφεθεί στους περιορισμούς στις εξαγωγές προς την Τουρκία.

Επίσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας ανέφερε ότι εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας, η πρόοδος της διαδικασίας δεν θα είναι δυνατή. Τονίστηκε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται η παρουσία της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG και μελών της FETO σε μέλη του ΝΑΤΟ και σε άλλες χώρες.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η προσδοκία της Τουρκίας σχετικά με την άρση των αθέμιτων περιορισμών στις εξαγωγές στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και τη μη επιβολή κυρώσεων μεταξύ συμμάχων.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024