Παναγιωτόπουλος: Η συμπεριφορά της Άγκυρας διαταράσσει τις ισορροπίες
Η Ελλάδα εισακούγεται και εκτιμάται από τους συμμάχους της, και μάλιστα από τον ισχυρότερο σύμμαχο
«Απολύτως θετικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται και να χειροκροτούν έναν ομιλητή βουλευτές και των δυο κομμάτων στο Κογκρέσο» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για «ιστορική επιτυχία» της χώρας μας.
Η ισορροπία διαταράσσεται με τη συμπεριφορά της Άγκυρας
Απέκρουσε την κριτική της Τουρκίας, λέγοντας ότι η ισορροπία διαταράσσεται με τις συμπεριφορές της Άγκυρας που πλέον αποτελούν πρόβλημα που αναγνωρίζουν όλοι και δεν είναι μόνο θέμα διμερές.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η Ελλάδα εισακούγεται και εκτιμάται από τους συμμάχους της, και μάλιστα από τον ισχυρότερο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος εταίρος.
Αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας για την απόκτηση F-16, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σοβαρές αμφιβολίες αν θα εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο και την Γερουσία το αίτημα αυτό.
Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος,«εμείς αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας και εξηγήσαμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας αυτήν την εποχή απέναντι στη σύμμαχο Ελλάδα με τις υπερπτήσεις και τις προκλητικές δηλώσεις».
Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί εμμένουν στην απόφασή τους να μην δέχονται την παράλληλη απόκτηση από την Άγκυρα και των S-400 και των F-35.
- Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρα Ημέρας στη Θεσσαλία
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε σκάφος που κατευθύνεται στη Γάζα
- Η χειρονομία του Λιονέλ Μέσι προς τους οπαδούς της Ίντερ Μαϊάμι που σχολιάστηκε (vid)
- Χανιά: Σύλληψη 47χρονου μετά από καταγγελία για κακοποίηση του 16χρονου ΑμεΑ γιου του
- Η Κάιλι Μινόγκ για τον έρωτα που της έκανε την καρδιά κομμάτια
- ΠΟΥ: Με το βλέμμα σε χανταϊό και Έμπολα ξεκινά η συνέλευση του Οργανισμού
- Θεσσαλονίκη: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην ακτή – Το πέταξαν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων
- Ιράν: Αδιέξοδο στις συνομιλίες – Ο Τραμπ απειλεί να «πατήσει το κουμπί» – Πολεμικές προετοιμασίες στο Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442