Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: O πρωθυπουργός έθεσε στον Μπάιντεν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία

Οικονόμου: O πρωθυπουργός έθεσε στον Μπάιντεν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία

Τι είπε για τη συζήση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και των φοιτητικών εκλογών.

Αναλυτικά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και την ομιλία του στο Κογκρέσο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ήταν μία κίνηση που έδειξε την στρατηγική επιλογή ενός έθνους να συμπορευθεί στρατηγικά με ένα άλλο έθνος. Η Ελλάδα έδειξε πως είναι σε θέση να συμμετέχει ενεργά στις παγκόσμιες προκλήσεις. Με την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως σε κάθε μεγάλη κρίση, η λύση γεννάται από τις επιστροφή στις αξίες του κάθε πολιτισμού, ενώ αξιοποίησε την ευκαιρία για να παρουσιάσει την Ελλάδα που έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακρύτερα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικόνομου.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και της Τουρκίας για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, ο κ.  Οικονόμου απάντησε πως «η μίζερη αμήχανη και μικρόψυχη αντίδραση δείχνει και το μέγεθος της εθνικής επιτυχίας. Καλούμε όσους αντιδρούν να αξιολογήσουν πως θα συμπεριφερόντουσαν, αν παραδείγματος χάριν αντί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη θέση του βρισκόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι αυτονόητο το ιστορικό και σημαντικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

«Αυτό που εμείς εισπράξαμε στις ΗΠΑ είναι πως αυτού του είδους οι θέσεις που βάζουν εμπόδια στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δεν είναι μία θέση που ακούν ευχάριστα οι σύμμαχοί μας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία».

Σχετικά με την έναρξη επίσημων συνομιλιών Ελλάδας-Βρετανίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πολύ θετικό που συντηρείται η δυναμική η συζήτησής.

«Μόλις ολοκληρωθεί η επιτροπή της Unesco θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη».

Για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η ΔΑΠ παραμένει πρώτη και πως ο τρόπος που μερικοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024