Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Το «σκοτεινό» μυστικό και οι νέες καταγγελίες για τη σπιτονοικοκυρά

Πάτρα: Το «σκοτεινό» μυστικό και οι νέες καταγγελίες για τη σπιτονοικοκυρά

Τα μηνύματα για το σπίτι της σπιτονοικοκυράς ήρθαν στο φως λίγες ώρες μετά το ηχητικό ντοκουμέντο μέσα από το οποίο ακούγονται οι γονείς των παιδιών να παραδέχονται ότι τα χρήματα για την αγορά της μηχανής, προέρχονταν από τους λογαριασμούς της

Από τον αναστεναγμό και τα χαμόγελα ειρωνείας μπροστά στις κάμερες στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη όταν εμφανίζονταν μαζί, στις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη πριν από ένα μήνα στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και, από εκεί, στις τελευταίες αποκαλύψεις για τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς, που ήρθαν να δώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο για την αγορά της μηχανής, με χρήματα της 69χρονης, έρχεται να πλαισιώσει ακόμα ένας διάλογος που γεννά ερωτήματα.

Μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, με τους στενούς συγγενείς και τους δικηγόρους τής σπιτονοικοκυράς να ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόθεσης.

Στο νέο μήνυμα, οι γονείς των παιδιών επικοινωνούν σε τεταμένο κλίμα μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Κάποια στιγμή, ο Μάνος Δασκαλάκης στέλνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου μια φωτογραφία από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς.

Ρούλα: «Εσένα μπλόκαρα. Δεν έσβησα τίποτα και εσύ λέγε για μένα μήπως και το πιστέψεις κάποια στιγμή. Σε αφήνω δύο μέρες να μαζέψεις τα πάντα, μη με ξαναενοχλήσεις. Τα κλειδιά είναι στον Κώστα».

Μάνος: «Μην ξαναστέλνεις λοιπόν».

Ρούλα: «Τι είναι αυτό;». (Ρωτάει για μία φωτογραφία που της έστειλε)

Μάνος: «Το σπιτάκι της Κούτρα. Γι’ αυτό μην ξαναστείλεις».

Και τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά με έναν εξίσου μυστηριώδη τρόπο, στην φωτογραφία που της έχει στείλει ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Ρούλα: «Δεν καταλαβαίνω. Τι προσπαθείς, να με κάνεις να νιώθω άσχημα; Σε παρακαλώ πολύ, σταμάτα. Ό,τι είπες, είπες. Μπορεί να μη με πιστεύεις, αλλά η πορεία θα το δείξει».

Τα μηνύματα για το σπίτι της σπιτονοικοκυράς ήρθαν στο φως λίγες ώρες μετά το ηχητικό ντοκουμέντο της εκπομπής «T Live», μέσα από το οποίο ακούγονται οι γονείς των παιδιών να παραδέχονται ότι τα χρήματα για την αγορά της μηχανής, προέρχονταν από τους λογαριασμούς της σπιτονοικοκυράς.

Το θέμα με τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς αρχίζει ουσιαστικά το 2017. Στις 24 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς, μπαίνουν οι υπογραφές στο πληρεξούσιο και ο Μάνος Δασκαλάκης ορίζεται από την ίδια διαχειριστής των οικονομικών της, διότι τα προβλήματα υγείας δεν της επέτρεπαν μετακινήσεις.

Μεσολαβούν 3 χρόνια και 7 μήνες, ώσπου η σπιτονοικοκυρά αφήνει την τελευταία της πνοή στην Πάτρα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020. Μόλις τρεις μέρες μετά, ο Μάνος Δασκαλάκης μπαίνει στο διαμέρισμά της για να κάνει πρόβα σε τραγούδια του.

Εκείνη την περίοδο, προκαλεί αίσθηση στη γειτονιά η προσπάθεια της 33χρονης να πουλήσει καρέκλες και έπιπλα που υπήρχαν στο σπίτι, χωρίς να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους κληρονόμους.

Δυο μήνες μετά τον θάνατο της 69χρονης, στις 6 Νοεμβρίου του 2020, ο Μάνος Δασκαλάκης κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο διαδίκτυο πως αγόρασε μια μηχανή, που όπως φαίνεται ήθελε από καιρό, μια μηχανή για την οποία αργότερα θα πει και ο ίδιος πως δεν χρειάστηκε να ξοδέψει δικά του χρήματα.

Μετά το θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου του 2021, αρχίζει ένας νέο κύκλος εντάσεων ανάμεσα στους γονείς της Τζωρτζίνας, το μόνο από τα τρία παιδιά τους που είχε μείνει ζωντανό.

Στις 5 Απριλίου, με τους καυγάδες να συνεχίζονται, συνομιλούν στο τηλέφωνο, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να υπενθυμίζει στον Μάνο Δασκαλάκη κάτι που η ίδια δεν είχε ξεχάσει.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους στενούς συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, ζητούν να προχωρήσει η έρευνα για να διαπιστωθεί πόσα χρήματα έκαναν φτερά, χωρίς οι γονείς των παιδιών να έχουν σχετική άδεια.

Όλα αυτά την ώρα που μια σειρά από συγγενείς τής 69χρονης ζητούν να γίνει και ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο της γυναίκας.

Τόσο η 33χρονη κατηγορούμενη, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έχουν επαναλάβει πολλές φορές πως οι ίδιοι δεν έχουν την παραμικρή εμπλοκή στο θάνατο της γυναίκας.

Όπως φαίνεται πάντως, για την αστυνομία το θέμα με την σπιτονοικοκυρά παραμένει πάντα ανοιχτό και το κάθε στοιχείο αξιολογείται με προσοχή.

Η διαχείριση των χρημάτων της σπιτονοικοκυράς

Χαρακτηριστικές είναι οι κινήσεις του λογαριασμού της σπιτονοικοκυράς που παρουσίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News του MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα Φεβρουαρίου ’17 – Σεπτεμβρίου ’20, οπότε ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πληρεξούσιο, έγιναν συνολικές αναλήψεις 55.000 ευρώ.

Ο μέσος όρος των μηνιαίων αναλήψεων ήταν 1.279 ευρώ/μήνα, με τα 400 – 450 ευρώ/μήνα να φτάνουν στην σπιτονοικοκυρά. Τα υπόλοιπα, τα διαχειριζόταν το ζεύγος Δασκαλάκη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024