Ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων μπαταριών «Μade in Europe»
To πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών με προορισμό ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι γεγονός δια χειρός Northvolt και ξεκίνησε ήδη τις πρώτες παραδόσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Η σουηδική κατασκευάστρια μπαταριών Northvolt κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρώτης ευρωπαϊκής εταιρείας που ξεκίνησε τις παραδόσεις μπαταριών κατασκευασμένων εξολοκλήρου στην Ευρώπη σε αυτοκινητοβιομηχανίες, δίνοντας μια πρώτη ανάσα στα σχέδια της ευρωπαϊκής ηπείρου να ανταγωνιστεί τις κραταιές ασιατικές βιομηχανίες στον τομέα.
Οι πρώτες παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα από το εργοστάσιο της Northvolt στην Skeleftea της Σουηδίας με προορισμό ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς η σουηδική φίρμα έχει εξασφαλίσει συμβόλαια άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους ομίλους BMW και VW καθώς και με τις Volvo και Polestar.
Το εργοστάσιο απασχολεί προς το παρόν 1.000 εργαζόμενους με την προοπτική να φτάσει προοδευτικά τους 4.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, η Northvolt διατηρεί κοινοπρακτική συνεργασία με την νορβηγική Hydro για την ανακύκλωση μπαταριών.
Η διαδικασία ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει ήδη στο εργοστάσιο Hydrovolt το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη με δυναμικότητα επεξεργασίας 25.000 μονάδων ετησίως.
Παρά την ευοίωνη προοπτική που δημιουργεί το εργοστάσιο της Northvolt για ένα ευρωπαϊκό αντίβαρο στην παραγωγή μπαταριών, υπάρχει πάντα το πρόβλημα των πρώτων υλών όπως το λίθιο και το κοβάλτιο οι τιμές των οποίων αυξάνονται προοδευτικά.
- Πάνος Βλάχος: Τι μήνυμα θέλει να στείλει με το «Άλμπουμ Φωτογραφικά» που μόλις κυκλοφόρησε
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απαιτείται πολύ νερό για να ελεγχθεί, λέει ο Αρτοποιός στο in – Ανησυχία για τον τοξικό καπνό
- Ωραιόκαστρο: Ποια η ιδιαιτερότητα της φωτιάς – Τι λέει στο in ο πυρομετεωρολόγος της μονάδας ΜΕΤΕΟ
- Άρης Betsson: Στα «κίτρινα» και επίσημα ο Κώστας Αντετοκούνμπο (pic)
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι «κόβονται»
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442