Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BYD: Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που έπεισαν την επένδυση του Warren Buffet

BYD: Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που έπεισαν την επένδυση του Warren Buffet

Ο πραγματικός ηγέτης της ηλεκτροκίνησης ήδη προμηθεύει την Ευρώπη με λεωφορεία, αυτοκίνητα και φορτηγά μηδενικών εκπομπών

Το 1995, στη Σενζέν της Κίνας, μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ξεκινά έρευνες για την ανάπτυξη μπαταριών που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις 100% ηλεκτρικές μετακινήσεις. Το πείραμα πέτυχε, και δυόμιση δεκαετίες αργότερα, η BYD έχει πλέον κατακτήσει τις διεθνείς αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επιδόσεις της Tesla και της NIO και προσελκύοντας μεταξύ άλλων την Berkshire Hathaway, την επενδυτική εταιρεία του Warren Buffet, που από το 2008 κατέχει περίπου το 10% των μετοχών της – επένδυση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει αποδώσει καρπούς και με το παραπάνω, με την αξία της μετοχής της BYD να αυξάνεται κατά 300% εντός των 12 μηνών που προηγήθηκαν του Μαρτίου του 2021.

BYD TANG

Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της BYD

Το 1998 η BYD ιδρύει το πρώτο υποκατάστημα εκτός Κίνας στο Ρότερνταμ. Σήμερα το στελεχώνουν 600 υπάλληλοι κ τεχνικοί. Με εργοστάσια στην Μεγ. Βρετανία και την Ουγγαρία και Ευρωπαϊκό σταθμό διακίνησης ανταλλακτικών στην Breda Ολλανδίας προμηθεύει με τεχνογνωσία και μπαταρίες ακόμη και τον ανταγωνισμό, οδηγώντας τις εξελίξεις.

Το πελατολόγιό της είναι κυρίως ιδιωτικές μεταφορικές επιχειρήσεις που εκτός από την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχουν  προτεραιότητα την κερδοφορία και την αξιοπιστία.

Στο απαιτητικό Ηνωμένο Βασίλειο με στρατηγικό συνεργάτη τον Alexander Dennis γέμισε με  ηλεκτρικά λεωφορεία το Λονδίνο, μέχρι στιγμής λειτουργούν 500 λεωφορεία τα περισσότερα είναι τα κλασσικά διώροφα όπου οι ανάγκες για αξιοπιστία και υψηλή τεχνογνωσία είναι αυξημένες.

Έχει καταφέρει την τελευταία 20ετία να κυκλοφορούν τα λεωφορεία της σε πάνω από 20 χώρες της Ευρώπης στις περισσότερες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Άμστερνταμ, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Τορίνο, Κοπεγχάγη κλπ. Σε πόλεις όπως το παγωμένο Όσλο μέχρι το Τελ Αβίβ όπου συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας είναι ιδιαίτερα αντίξοες.

Και οι παραγγελίες συνεχίζονται διαρκώς με τελευταία τα 2000 οχήματα Tang στην Νορβηγία.

Η BYD είναι από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως με ετήσια παρακολούθηση του Περιβαλλοντικού της Αποτυπώματος και αυτό απεικονίζει την διαρκή της πρόοδο και επιδίωξη για έναν καλύτερο Πλανήτη.

Και οι αξιοσημείωτες επιτυχίες της εταιρείας δεν σταματούν εδώ. Η BYD έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο, με τα 70.000 εξ αυτών να είναι λεωφορεία που κινούνται με 100% ηλεκτρική ενέργεια, μόλις δέκα χρόνια μετά την ανακοίνωση της στρατηγική της για τη μετάβαση των συγκοινωνιών στην ηλεκτροκίνηση. Πέραν της επιχειρηματικής διάστασης, το γεγονός αυτό έχει και σημαντικά αποτελέσματα στις προσπάθειες για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί εξάλλου αναπόσπαστο κομμάτι της στοχοθεσίας της εταιρείας. Συνολικά, τα λεωφορεία μηδενικών εκπομπών της BYD έχουν διανύσει 5,5 δισ. χιλιόμετρα – απόσταση που υπό άλλες συνθήκες θα αντιστοιχούσε σε 3,8 εκατ. τόνους εκπομπών αερίων του άνθρακα.

BYD TANG

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνέβαλαν στις αλλεπάλληλες νίκες της εταιρείας. Ανάμεσά τους, οι καινοτόμες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η BYD, αλλά και το γεγονός ότι είναι η μοναδική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών λεωφορείων στην οποία ανήκει το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας της. Αυτό σημαίνει ότι η BYD παράγει και αναπτύσσει η ίδια το σύνολο των εξαρτημάτων των οχημάτων της, από τη μπαταρία και το σύστημα ισχύος, μέχρι τους κινητήρες και τα συστήματα ελέγχου των κινητήρων της. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αξιοπιστίας των οχημάτων της, ελέγχοντας κάθε στάδιο της παραγωγής και προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις.

BYD 8,7m

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην ουσιαστική συνεργασία με τοπικούς εταίρους και προμηθευτές σε κάθε γωνιά του πλανήτη – συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, όπου διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία. Με σύνθημά της «φτιαγμένα στην Ευρώπη για την Ευρώπη», η BYD επενδύει και διευρύνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου πλέον κάθε χρόνο παράγονται 400 eBuses ανά βάρδια, από το μεσαίου μεγέθους midi bus των 8,7 μέτρων, μέχρι το σπονδυλωτό μοντέλο των 18 μέτρων. Στις ίδιες εγκαταστάσεις παράγεται και το πλαίσιο για τα λεωφορεία ενός και δύο επιπέδων που προορίζονται για τη βρετανική αγορά, με τη δυνατότητα παραγωγής να αγγίζει τα 300 ανά βάρδια.

BYD Skyrail

Τέτοιου είδους κινήσεις έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη σημερινή, ηγετική θέση της BYD στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με το προϊοντικό της πορτφόλιο να περιλαμβάνει πέραν των λεωφορείων και ηλεκτρικά φορτηγά, βαν και αυτοκίνητα και τις πωλήσεις της να ξεπερνούν τα 600.000 οχήματα στη διάρκεια του 2021. Αθροιστικά, τα 1,5 εκατ. οχήματα που έχουν διατεθεί στην παγκόσμια αγορά μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, οδήγησαν στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερα από 9,3 εκατ. τόνους – αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στη φύτευση περισσότερων από 781 εκατ. δέντρων.

Η δέσμευση της εταιρείας σε έναν πιο πράσινο πλανήτη, η οποία πέραν των καινοτομιών που έχουν συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση, εκφράζεται και μέσω της έμπρακτης υποστήριξης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου, αναμένεται να συνεχίσει να εξελίσσεται προσφέροντας ακόμη περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. Άλλωστε, ήδη έχει καταφέρει να αποδείξει ότι είναι εφικτό να δημιουργήσεις επιλογές μεταφορών που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ασφαλείς και αποδοτικές για τους χρήστες και τους επενδυτές τους. Στην Ελλάδα, η BYD διανέμεται από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, που φέτος κλείνει 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024