Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρώμη: Στο GPS τα ρίχνει ο Σαουδάραβας που κατέβηκε με τη Μαζεράτι του την περίφημη Σκαλινάτα

Ρώμη: Στο GPS τα ρίχνει ο Σαουδάραβας που κατέβηκε με τη Μαζεράτι του την περίφημη Σκαλινάτα

«Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη και είμαι έτοιμος να πληρώσω για τη ζημιά στα Ισπανικά Σκαλιά»

Αντιμέτωπος με τον νόμο βρέθηκε ένας σαουδάραβας μηχανικός ο οποίος «καβάλησε» με τη νοικιασμένη Mαζεράτι του τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης, τη μεγαλοπρεπή σκάλα που συνδέει την Πιάτσα ντι Σπάνια με την εκκλησία της Αγιοτάτης Τριάδας των Ορέων, ένα ατύχημα που απέδωσε στο GPS.

Ο 37χρονος ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι το αυτοκίνητο διέσχισε τμήμα του γνωστού αξιοθέατου της πόλης εξαιτίας μίας «λάθος στροφής» που έκανε, καθώς τον μπέρδεψε η εφαρμογή πλοήγησης που χρησιμοποιούσε. «Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη και είμαι έτοιμος να πληρώσω για τη ζημιά στα Ισπανικά Σκαλιά», δήλωσε ο οδηγός, σύμφωνα με τη Corriere della Sera.

Οι ισχυρισμοί του δεν τον απάλλαξαν των κατηγοριών που απήγγειλε σε βάρος του η ιταλική αστυνομία για πρόκληση φθοράς σε μνημεία.

Ο 37χρονος Σαουδάραβας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, όταν η αστυνομία τον αναγνώρισε ως τον οδηγό του αυτοκινήτου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ρώμης, δείχνει τη Μαζεράτι να κινείται στη ζώνη πεζών πάνω από τα διάσημα σκαλοπάτια.

Στη συνέχεια ο οδηγός φαίνεται να κατηφορίζει με το αυτοκίνητο το πρώτο μέρος της διάσημης Σκαλινάτα, προτού κατέβει από το όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας για την προστασία μνημείων της Ρώμης, το αυτοκίνητο προκάλεσε θραύσματα στα μάρμαρα του 16ου και 29ου σκαλοπατιού του δεξιού τμήματος σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια.

Κάποια μαρμάρινα τμήματα τοποθετήθηκαν προσωρινά «προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών».  Όπως ανέφερε η υπηρεσία, «θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκαλοπατιών».

Ειδικοί στην αποκατάσταση μνημείων αξιολογούν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, δεδομένου τού ότι εντοπίστηκαν ακόμη «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» στο δεύτερο επίπεδο σκαλοπατιών, που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν.

Τα λεγόμενα «ισπανικά σκαλιά», γνωστά και ως Σκαλινάτα, είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας και διαχρονικός προορισμός των επισκεπτών της. Πήραν το όνομά τους από την ισπανική πρεσβεία που φιλοξενείτο στο παλάτσο της ομώνυμης πλατείας.

Το 2015 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αποκατάστασης στο μνημείο, το κόστος της οποίας ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον οίκο Bulgari.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024