Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΑ: «Ανοίγουν» αγροτικά προγράμματα και για όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις

ΠΑΑ: «Ανοίγουν» αγροτικά προγράμματα και για όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις

Τροποποιητική απόφαση για τον ορισμό του ενεργού αγρότη

Έως 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, αγρότες που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις. Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο ΠΑΑ μπορεί να γίνει εφόσον διαθέτουν 10% αγροτικά εισοδήματα.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε νέα τροποποιητική απόφαση για τον ορισμό του ενεργού αγρότη και αφορά όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις, με κριτήριο 10% αγροτικό εισόδημα ώστε να μπορούν να αιτηθούν την στήριξη συγκεκριμένων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποιητική υπουργική απόφαση με τίτλο «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων», που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, προβλέπεται ότι «γεωργοί που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις και υποβάλλουν αίτηση στήριξης/πληρωμής αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, εφόσον το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος».

Ειδικά για το έτος αιτήσεων 2022 αντί της ημερομηνίας 15η Μαΐου που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου, ορίζεται η ημερομηνία 30ή Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024