Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα για τη ζωή μας»: Η «παγίδα» των προσδοκιών σε μία σχέση ή σε έναν γάμο

«Όλα για τη ζωή μας»: Η «παγίδα» των προσδοκιών σε μία σχέση ή σε έναν γάμο

Γιατί κάποιοι χωρίζουν πιο εύκολα απ' ότι κάποιοι άλλοι;

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Φαντζίκη, μίλησαν στο «Όλα για τη ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τις διαπροσωπικές σχέσεις και τους λόγους που ένα ζευγάρι φτάνει στον χωρισμό.

Παλαιότερα ήταν μεγάλο ταμπού να χωρίσει ένα ζευγάρι. Σήμερα δυστυχώς είναι το σύνηθες. Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν δύο ανθρώπους να φθάνουν στον χωρισμό, είτε έχουν παιδιά είτε όχι και ποιοι παράγοντες κρατούν μαζί δύο ανθρώπους σε μία προβληματική σχέση;

«Δεν υπάρχει πλέον το στερεότυπο «είμαι παιδί χωρισμένων γονιών». Έχει γίνει πρόοδος και θέλει και άλλο. Όταν χώρισα από τη σχέση μου που έχουμε παιδί, είχα πολύ μεγάλο άγχος για το παιδί, ότι δεν θα το έβλεπα όσο θα ήθελα, αισθάνεσαι μία αποτυχία, ότι απέτυχες ως γονιός, αλλά θέλει ώριμη αντιμετώπιση. Τα ζευγάρια χωρίζουν πλέον, πολλές φορές για οικονομικούς λόγους. Ό,τι βιώνει κάποιος στο σπίτι του τον βαραίνει και φέρνει δυσκολία στο να το λύσει» ανέφερε αρχικά ο Μάριος Αθανασίου.

«Υπάρχουν σχέσεις που παραμένουμε και δύσκολα φεύγουμε και υπάρχουν και σχέσεις που φεύγουμε εύκολα. Έχουμε αύξηση των διαζυγίων, 2 στα 5 ζευγάρια παίρνουν διαζύγιο, και αύξηση στα ζευγάρια που έχουν από 2 παιδιά και πάνω. Οι σχέσεις είναι εξελικτικές, και αυτό πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει τη ρήξη», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

«Όπως και να έχεις σκεφτεί μία σχέση, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν οι προσδοκίες», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν ακραία κομμάτια δυσκολίας σε πολλές σχέσεις, και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από αυτό. Ωστόσο, σε πολλές βιώσιμες θεωρητικά σχέσεις, οι άνθρωποι επιλέγουν να φύγουν πολύ πιο εύκολα», επεσήμανε η κ. Φαντζίκη.

«Είναι σημαντικό να μην έχουμε προσδοκίες, γιατί οι προσδοκίες είναι περιοριστικές αντιλήψεις. Βλέπουμε έντονη την ανάγκη των ατόμων να συνδεθούν. Η μετάβαση στη γονικότητα είναι μία δύσκολη κατάσταση, γιατί τα άτομα δεν είναι έτοιμα από πριν να επενδύσουν σε αυτή ή να τη διαχειριστούν»,

«Το για ποιόν λόγο επιλέγει κάποιος να μείνει σε μία σχέση, ενώ βρίσκεται στη σχέση συμβατικά, είναι κατά περίπτωση. Πρέπει να είναι μία συνειδητή επιλογή. Το τί περιμένουμε από μία γυναίκα και από έναν άνδρα όταν χωρίζουν είναι διαφορετικό. Οι γυναίκες έχουν τον φόβο της μοναξιάς και του «αύριο», ανέφερε στη συνέχεια.

«Πρέπει να αναζητήσουμε την ισότητα για τις γυναίκες και οι άντρες να βοηθήσουμε τις γυναίκες και να μην είμαστε παρατηρητές σε αυτό. Πρέπει να βοηθήσουμε την γυναίκα να στηριχθεί στην επόμενη μέρα», σχολίασε ο Μάριος Αθανασίου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024