Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια 100% ελληνική εταιρεία με δομές πολυεθνικής και νοοτροπία οικογένειας

Μια 100% ελληνική εταιρεία με δομές πολυεθνικής και νοοτροπία οικογένειας

Μέσα από κινήσεις όπως η προσφορά μπόνους €1 εκατ. στους ανθρώπους της στη διάρκεια του 2021, η Πλαίσιο αποδεικνύει ότι η αλματώδης αναπτυξιακή πορεία της δεν ανέτρεψε τις αξίες επί των οποίων θεμελιώθηκε

Ποιες είναι οι αξίες που αποτελούν τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας; Πρώτα από όλα, αυτό το σπάνιο δέσιμο και η αλληλοϋποστήριξη. Έπειτα το μοίρασμα, που δεν περιορίζεται στα μέλη της, αλλά επεκτείνεται σε όποιον το έχει ανάγκη. Κι έπειτα η διαρκής προσπάθεια για πρόοδο (ή «προκοπή», όπως θα έλεγαν οι δικοί μας γονείς), που βοηθά ολόκληρη την κοινωνία να αναπτύσσεται και να προχωρά. Αρχές που, όπως αποδεικνύει η πορεία της Πλαίσιο, μπορούν να γίνουν τα συστατικά της επιτυχούς επιχειρηματικότητας.

Εταιρεία όπως οικογένεια

Μετρώντας πια 1.500 μέλη και έχοντας αναπτύξει δομές πολυεθνικής, η Πλαίσιο διατηρεί μέχρι και σήμερα τον 100% ελληνικό χαρακτήρα της, αλλά και την οικογενειακή της φιλοσοφία, παντρεμένη με τη σκέψη «έξω από το κουτί» που απαιτείται από κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Η ομάδα της, αποτελούμενη από 53% άνδρες και 47% γυναίκες (αναλογία που λίγες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα), συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, 108 άτομα ανέλαβαν νέα καθήκοντα εντός της εταιρείας και από όλες τις δομές της, μέσω του μηχανισμού που στηρίζει το promotion from within.

Όπως και κάθε άλλη ελληνική «οικογένεια», η Πλαίσιο στηρίζει τους ανθρώπους της, που τη στηρίζουν επίσης μέσα από τη δουλειά τους: μόνο στη διάρκεια του 2021, καταγράφηκαν 56.789 ανθρωποώρες εκπαίδευσης, ενώ η εταιρεία κατέβαλε bonus ύψους €1 εκατ. στους συναδέλφους της. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι #plaisiopeople λειτούργησαν συντονισμένα και ήταν πάντοτε έτοιμοι να καλύψουν κάθε ανάγκη, τη στιγμή που προέκυπτε.

Προσφέροντας στο σύνολο

Καμιά οικογένεια, όμως, δεν είναι νησίδα στον ωκεανό, κι αυτό η Πλαίσιο δείχνει να το γνωρίζει καλά. Η επιμονή της στην προσφορά, εκφράζεται μέσα από την ομάδα εθελοντών της εταιρείας, «Πλάι σου», τα ενεργά μέλη της οποίας ξεπερνούν τα 300, και που είναι έτοιμη να συνεισφέρει όπως και όποτε χρειαστεί.

Από την πλευρά της, η Πλαίσιο συνεχίζει να επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά, ανταποκρινόμενη άμεσα σε έκτακτες ανάγκες μεγάλης εμβέλειας πέραν των δράσεων που υλοποιεί διαχρονικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια που συγκλόνισε πέρσι το πανελλήνιο, η εταιρεία κάλυψε όλα τα σχολικά είδη των 3.809 μαθητών της περιοχής και τους οργάνωσε γιορτή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ παρέδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, με σκοπό την ενίσχυσή του.

Ταυτόχρονα, όπως και κάθε χρόνο, υποστήριξε μια σειρά από ΜΚΟ με σημαντικό έργο, όπως οι Κιβωτός του Κόσμου, Make-A-Wish Ελλάδος, Ινστιτούτο Prolepsis, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ενώ στη διάρκεια της πρόσφατης ανθρωπιστικής κρίσης που προέκυψε στην Ουκρανία συνεισέφερε στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Άξια αναφοράς είναι, φυσικά, και η συνέχιση των προσπαθειών της Πλαίσιο να εμπνεύσει τους μαθητές στην ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες, και συγκεκριμένα με το νευραλγικό τομέα της ρομποτικής. Στις αρχές του 2021, η ομάδα αγωνιστικής ρομποτικής της Πλαίσιο, «Plaisiobots» σημείωσε μια σημαντική πρωτιά στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, την οποία η εταιρεία γιόρτασε διοργανώνοντας τον διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας «Plaisiobots: The Race» με έπαθλο τρία εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αμερική, τα οποία οι νικητές θα απολαύσουν εντός του 2022. Συγκεκριμένα, οι τρεις ομάδες που «τερμάτισαν» πρώτες στο διαγωνισμό θα επισκεφτούν το φημισμένο ΜΙΤ και άλλες start-ups τεχνολογίας

Αλματώδης ανάπτυξη

Όπως όλα δείχνουν, αυτού του είδους η υγιής νοοτροπία φέρνει και αντιστοίχως υγιή αποτελέσματα. Έτσι, στη διάρκεια του 2021 η Πλαίσιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 15 ετών, με τις πωλήσεις της να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της. Με το βλέμμα στο μέλλον, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει φέτος σε στρατηγικές επενδύσεις ύψους €10 εκατ. σε last mile και logistics, προκειμένου να αναβαθμίσει περαιτέρω την εμπειρία των καταναλωτών της. Ήδη, η Πλαίσιο έχει θέσει σε λειτουργία υπηρεσία Last Mile, χάρη στην οποία ο καταναλωτής είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή ώρα παράδοσης της παραγγελίας του, αλλά και να ενημερώνεται εκ νέου μισή ώρα πριν.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και σε σκληρούς αριθμούς, με την αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων να αγγίζει το 23,2% (€436,9 εκ από €354,6 εκ.). Αντιστοίχως υψηλή ήταν και η μεγέθυνση των Κερδών Προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων στα €19,9 εκ. από €13,3 εκατ., των κερδών προ φόρων στα €11,1 εκ. από €3,6 εκ. και των κερδών μετά από φόρους στα €8,5 εκ. από €3,1 εκ..

Η ταμειακή ρευστότητα της Πλαίσιο διαμορφώθηκε στα €62,1 εκ., ενώ η καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, στα €46,8 εκ. παρά την επιστροφή κεφαλαίου των €4 εκ, ενώ τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας άγγιξαν τα €101 εκ., υπερβαίνοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Τέλος, θεαματική ήταν και η βελτίωση της απόδοσης των ίδιων κεφαλαίων (προ φόρων) σε διψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα 11%.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024