Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Σάλος με την υπουργό Άμυνας - Ο γιος της ταξίδευε με στρατιωτικά ελικόπτερα

Γερμανία: Σάλος με την υπουργό Άμυνας – Ο γιος της ταξίδευε με στρατιωτικά ελικόπτερα

Την έλλειψη προσωπικού χρόνου με τον γιο της επικαλέστηκε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Τον περιορισμένο προσωπικό χρόνο και την ανάγκη της διατήρησης της επαφής με τον γιο της επικαλέστηκε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, αναφερόμενη στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει επειδή ο 21χρονος, όπως αποκαλύφθηκε, ταξίδευε μαζί της με τα στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

«Ως υπουργός, βρίσκομαι σε μια κατάσταση όπου έχω πολύ λίγο χρόνο για ιδιωτική ζωή και ειδικά για την επαφή με τον γιο μου. Ζητώ την κατανόησή σας, καθώς πρόκειται για τη διατήρηση της επαφής με το παιδί», δήλωσε η υπουργός στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και τόνισε ότι «όλα ήταν νομικά σωστά», εννοώντας ότι, όπως προβλέπεται, τα έξοδα δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους, αλλά καλύπτονται ιδιωτικά. Η κυρία Λάμπρεχτ παραδέχθηκε πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες συνέπειες από αυτήν την κριτική και δήλωσε ότι στο μέλλον τα ταξίδια της «θα γίνονται εντελώς διαφορετικά» και ότι θα προσέξει ώστε να μην υπάρξει αφορμή για ανάλογα σχόλια.

«Η επαφή με τον γιο μου ωστόσο είναι σημαντική για μένα ως μητέρα», επανέλαβε και υποστήριξε ότι αυτή ακριβώς ήταν που την έβαλε σε πειρασμό προκειμένου να λάβει μια απόφαση την οποία, όπως είπε, «εκ των υστέρων» δεν θα ελάμβανε. Τόνισε πάντως και ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αντιδράσει ανάλογα με τις δηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες για την ίδια και την οικογένειά της και εφόσον υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί για τα γεγονότα.

Οι φωτογραφίες στο Instagram

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, η Κριστίνε Λάμπρεχτ ταξίδεψε τις ημέρες του Πάσχα στο κοσμικό νησί Ζιλτ στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ μαινόταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την αποστολή βαρέων όπλων από τη Γερμανία. Προηγουμένως είχε περάσει από στρατόπεδο στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το νησί, το οποίο είναι προσβάσιμο οδικώς και σιδηροδρομικώς. Στο κυβερνητικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε μαζί της ο γιος της, Αλεξάντερ Λάμπρεχτ, ο οποίος κοινοποίησε το ταξίδι του με σχετικές αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Instagram.

Σε κάποια από αυτές μάλιστα διακρίνεται το εσωτερικό του ελικοπτέρου και το κόκπιτ, εγείροντας ζητήματα ασφάλειας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχης Άρνε Κόλατς, εξήγησε σχετικά ότι η φωτογραφία ήταν ακίνδυνη, καθώς το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν περιέχει ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ δήλωσε άγνοια σχετικά με το ποιος τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυρία Λάμπρεχτ έχει ήδη καταβάλει το ποσό των 261 ευρώ για την πτήση του γιου της, με βάση το τιμολόγιο της Lufthansa για αντίστοιχη εμπορική πτήση, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Άικε Χόζεμαν, η κυρία Λάμπρεχτ είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό μαζί με τον γιο της και παλαιότερα, ως υπουργός Δικαιοσύνης, σε επτά περιπτώσεις. Τα έξοδα που προέκυψαν, σημείωσε, χρεώθηκαν χωριστά και εξοφλήθηκαν από την Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Δεν επιβαρύνθηκαν οικονομικά οι φορολογούμενοι

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, έπειτα από καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με το εάν εκτίθεται η υπουργός και η κυβέρνηση, περιορίστηκε να απαντήσει ότι «το σημαντικό είναι να μην επιβαρύνονται ο φορολογούμενος και η κυβέρνηση και αυτό τηρήθηκε», ενώ σε ό,τι αφορά την ευθύνη για τη δημοσίευση των φωτογραφιών, σημείωσε ότι ανήκει στον γιο της κυρίας Λάμπρεχτ.

Το θέμα πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στο οποίο ανήκει η κυρία Λάμπρεχτ. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Ρολφ Μούτσενιχ δήλωσε δηκτικά ότι ο ίδιος δεν έχει πετάξει ποτέ με στρατιωτικό ελικόπτερο, ενώ ο πρώην γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Πάουλ Τσίμιακ έγραψε: «Ο όρος «μητέρα-ελικόπτερο» αποκτά τώρα νέα σημασία». Ο γραμματέας της Κ.Ο. του CDU Τόρστεν Φράι δήλωσε από την πλευρά του ότι «υπάρχουν πράγματα που απαγορεύονται και πράγματα που απλώς δεν τα κάνεις».

Σε ό,τι αφορά τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν δήλωσε μόνο ότι ο καγκελάριος συνεργάζεται με την υπουργό Άμυνας «στενά και σε πνεύμα εμπιστοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024