Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2022: Σε εξέλιξη ο δεύτερος ημιτελικός - Τι ώρα θα εμφανιστεί η Κύπρος και πώς θα γίνει η ψηφοφορία

Eurovision 2022: Σε εξέλιξη ο δεύτερος ημιτελικός – Τι ώρα θα εμφανιστεί η Κύπρος και πώς θα γίνει η ψηφοφορία

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε στις 22:00

Όλα τα βλέμματα των φίλων της Eurovision είναι και σήμερα στραμμένα στο Τορίνο, καθώς διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός του 66ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Απόψε στις 22:00 διεξάγεται η δεύτερη φάση του μεγάλου μουσικού διαγωνισμού.

Στη σκηνή του Pala Olimpico θα ανέβουν 18 χώρες. Ανάμεσά τους και η Ανδρομάχη με το «Ela», η οποία θα ανέβει 9η στη σκηνή και σαν άλλη Αφροδίτη που αναδύεται μέσα από τα κύματα, θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να χαρίσει στην Κύπρο το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, εκεί όπου βρίσκεται ήδη η Ελλάδα.

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βραδιά

Όπως και τον πρώτο ημιτελικό, έτσι και σήμερα, αλλά και τον τελικό (14 Μαΐου), μπορείτε να τον παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr.

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα είναι οι παρουσιαστές της μεγάλης βραδιάς.

Τι ώρα θα εμφανιστεί η Κύπρος

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Με το «Ela» η Ανδρομάχη

Το «Ela» έχει ελληνικό και αγγλικό στίχο και είναι δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Στην εμφάνισή της βλέπουμε μία τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι επάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορεύτριες και ταυτόχρονα προβάλλονται γραφικά.

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία στους ημιτελικούς

Οι τηλεθεατές και οι επιτροπές καθορίζουν το αποτέλεσμα των δύο ημιτελικών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Σε κάθε ημιτελικό, 10 διαγωνιζόμενοι προκρίνονται στον μεγάλο τελικό που θα προβληθεί το Σάββατο.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον Τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024