Eurovision 2022: Η εκπρόσωπος της Β. Μακεδονίας πέταξε κάτω τη σημαία της χώρας – Κινδυνεύει με φυλάκιση;
«Θρίλερ» με τη συμμετοχή της χώρας
Λίγες ώρες πριν από την συμμετοχή της στον Β’ ημιτελικό της Eurovision σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Βόρεια Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα η τραγουδίστρια που την εκπροσωπεί.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον σάλο που προκλήθηκε όταν εθεάθη να πετά την σημαία της χώρας της στο πάτωμα. Μάλιστα, πλέον κινδυνεύει ακόμα και με ποινή φυλάκισης!
Το περιστατικό της Β. Μακεδονίας και οι αντιδράσεις
Μάλιστα ο αρμόδιος φορέας (MRT) έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία καλεί την Andrea να ζητήσει συγγνώμη. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα! για να αποδοθούν οι ευθύνες, για ότι συνέβη.
Εκτός των άλλων όμως, σύμφωνα με τα γειτονικά μέσα, υπήρξαν σκέψεις για απόσυρση της αποστολής. Κάτι τέτοιο όμως δεν υλοποιήθηκε τελικά, γιατί θεωρήθηκε μεγάλη οικονομική ζημία, στην παρούσα χρονική στιγμή. Εξετάζεται παρόλα αυτά η πιθανότητα να συμβεί αυτό από το 2023!
Η ανακοίνωση
«To MRT καταδικάζει την κίνηση της εκπροσώπου μας στη Eurovision 2022, Andrea Koevska, η οποία πέταξε τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης της στην τελετή έναρξης. Η δημόσια υπηρεσία δεν φέρει ευθύνη για αυτή την σκανδαλώδη συμπεριφορά της εκπροσώπου μας, η οποία με την κίνησή της αυτή έδειξε ασέβεια στο εθνικό σύμβολο της χώρας, κάτι που τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.
Το MRT αναμένει τη δημόσια απολογία της Andrea για αυτή την πράξη. Εξετάζεται ήδη το σενάριο να αποσύρουμε την τραγουδίστρια από την Eurovision για να μην υποστεί περαιτέρω ζημιά το κανάλι. Θα εξεταστούν επίσης όλες οι πιθανές νομικοί οδοί για την αυστηρότερη των ποινών για αυτό το σκάνδαλο στους υπεύθυνους της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό».
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)












![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 23.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bin-thieu-XBMFKFLxlzw-unsplash-1-315x220.jpg)

































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442