Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Scout: Ανιχνεύοντας νέα (ηλεκτρικά) εδάφη

VW Scout: Ανιχνεύοντας νέα (ηλεκτρικά) εδάφη

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε μια νέα sub-brand η οποία θα εστιάσει στην εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων pickup και off-road σε μεγέθη που υπηρετούν τις ανάγκες της αμερικανικής αγοράς

Οι ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη συνδυαστικά με τις ιδιαιτερότητες του οδικού δικτύου και τις απαιτήσεις των οδηγών στη γηραιά ήπειρο, δημιουργούν αναπόφευκτα ένα χάσμα ανάμεσα στα καθ΄ημάς ζητούμενα και σε αυτά της αμερικανικής αγοράς των αχανών αποστάσεων και χώρων και των ατέλειωτων αυτοκινητοδρόμων.

Κάπως έτσι η γερμανική φίρμα αποφάσισε να δημιουργήσει μια διαφορετική EV υπό-φίρμα για τις ΗΠΑ η οποία θα έχει ως κύριο συστατικό την ηλεκτροκίνηση αλλά θα στεγάσει off-roader, SUV και pickup μοντέλα όπως επιβάλλουν κατά κάποιο τρόπο οι συνθήκες και οι συνήθειες που επικρατούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η νέα φίρμα θα υιοθετήσει την εύγλωττη ονομασία Scout και ήδη παρουσίασε τα πρώτα σκίτσα ενός pickup και ενός SUV που θα αναλάβουν το βάρος των συστάσεων, υιοθετώντας μια ξεκάθαρα αμερικανοτραφή αισθητική που συνοψίζεται στην τετραγωνισμένη σχεδίαση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα χωμάτινα ελαστικά και φυσικά σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη σε σχέση με τις συνήθειες της VW στην ευρωπαϊκή αγορά.


Υπό το σκεπτικό να υπηρετήσουν το concept του… αμερικανικού ονείρου, τα μοντέλα της Scout δεν πρόκειται να αξιοποιήσουν την ηλεκτρική τεχνολογία και την αρχιτεκτονική (ΜΕΒ) που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας στην Ευρώπη, αλλά μια νέα πλατφόρμα η οποία εκτός από τις ηλεκτροκίνητες απαιτήσεις φιλοδοξεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις off-road αναζητήσεις.

Έτσι η σειρά Scout θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στις ΗΠΑ όπου το concept των σκληροτράχηλων ηλεκτρικών SUV και pickup δείχνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον με δεδομένες αντίστοιχες επιδιώξεις και προϊόντα από τις GM, Rivian, Hummer, Ford, Chevrolet και Tesla.

«Η ηλεκτροκίνηση μας προσφέρει την ιστορική δυνατότητα να εισέλθουμε ως όμιλος στην κατηγορία των pickup και των R-SUV, δίνοντας σάρκα και οστά στην φιλοδοξία μας να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην αμερικανική αγορά», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, τα πρώτα πρωτότυπα της σειράς Scout θα κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από την νέα χρονιά ενώ το πρώτο μοντέλο παραγωγής αναμένεται το 2026.

Να σημειωθεί ότι η νέα επιδίωξη του γερμανικού ομίλου προϋποθέτει επένδυση περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί νευραλγικό κομμάτι των στόχων του VW Group να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στα ηλεκτροκίνητα, στις ΗΠΑ με απώτερο σκοπό την ανάδειξή του ως το Νο1 της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως ως τα τέλη της δεκαετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αμερικανική στόχευση της σειράς Scout, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί σε δεύτερο χρόνο η επέκταση των προϊόντων και σε άλλες αγορές. Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ονόματος, η VW απέκτησε πέρυσι τα δικαιώματα χρήσης της ονομασίας Scout η οποία είχε συνδεθεί με μια σειρά off-road μοντέλων που διατίθεντο μέχρι το 1980 από την International Harvester.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024