Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Δημοσιογράφοι γέμισαν ιστοσελίδα υπέρ του Πούτιν με αντιπολεμικά άρθρα

Ρωσία: Δημοσιογράφοι γέμισαν ιστοσελίδα υπέρ του Πούτιν με αντιπολεμικά άρθρα

Στα κείμενα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόταν ως «ένας θλιβερός παρανοϊκός δικτάτορας» που ευθύνεται «για τον πιο αιματηρό πόλεμο του 21ου αιώνα»

Περίσσιο θάρρος είχαν δύο ρώσοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε ειδησεογραφικό site που ελέγχεται από το ρωσικό καθεστώς, στη Μόσχα, και το οποίο γέμισαν με αντιπολεμικά άρθρα τη Δευτέρα.

Την ημέρα που η Ρωσία γιόρτασε την 77η επέτειο από τη νίκη των Συμμάχων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, o 30χρονος Ιγκόρ Πολιακόφ και ένας συνάδελφός του προχώρησαν σε μία πράξη αντίστασης στο Κρεμλίνο, αλλάζοντας τις ειδήσεις της ημέρας και τις πανηγυρικές φωτογραφίες από την Κόκκινη Πλατεία με ειδήσεις για τις θηριωδίες του πολέμου στην Ουκρανία.

Στα κείμενα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόταν ως «ένας θλιβερός παρανοϊκός δικτάτορας» που ευθύνεται «για τον πιο αιματηρό πόλεμο του 21ου αιώνα».

«Επρεπε να το κάνουμε. Θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους σήμερα, ανήμερα της Ημέρας της Νίκης, ότι οι παππούδες μας πολέμησαν για την ειρήνη» είπε ο Πολιακόφ.

«Η Ημέρα της Νίκης δεν είναι για τον πόλεμο. Αμαχοι πεθαίνουν, ειρηνικές γυναίκες και παιδιά πεθαίνουν στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την προπαγάνδα που ακούμε, αυτό δεν θα σταματήσει. Δεν μπορούσαμε πια να το υπομένουμε αυτό. Ηταν το μόνο σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε» είπε ο ρώσος δημοσιογράφος.

Ο Πολιακόφ, επιχειρηματικός ρεπόρτερ στο Lenta, μαζί με τη συνάδελφό του Αλεξάνδρα Μιροσνίκοβα, δημοσίευσαν περισσότερα από 40 κείμενα που επέκριναν το Κρεμλίνο για αυτά που κάνει στην Ουκρανία. Τα άρθρα έμειναν στον αέρα του site για λίγη μόνο ώρα πριν τα κατεβάσουν.

Πηγή: The Guardian

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024