Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Σε δύο στάδια η δολοφονία της Τζωρτζίνας - Νέα στοιχεία στο φως

Πάτρα: Σε δύο στάδια η δολοφονία της Τζωρτζίνας – Νέα στοιχεία στο φως

Μαρτυρίες και καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που παρακολουθούν το μικρό κορίτσι μέσα στο νοσοκομείο, «καίνε» τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, φέροντας στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Μαρτυρίες και καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που παρακολουθούν το μικρό κορίτσι μέσα στο νοσοκομείο, «καίνε» τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, φέροντας στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA η Ελπίδα Σπανουδάκη, ιατροδικαστής, αναφέρθηκε στο σωληνάκι του οξυγόνου που αφαιρέθηκε από την 9χρονη, μία κίνηση που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αφαιρέθηκε από τρίτο άτομο το οξυγόνο

«Για να έχουν χορηγήσει οξυγόνο πάει να πει ότι ήθελαν να το κάνουν να νιώσει καλύτερα στην αναπνευστική του λειτουργία. Δεν βγαίνει εύκολα από κάποιον που δεν γνωρίζει, ούτε με απότομη κίνηση του κεφαλαίου. Προφανώς για να μην ανευρεθεί από τους γιατρούς αφαιρέθηκε από τρίτο άτομο» είπε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο, η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή.

«Οι γιατροί λένε ότι ήταν άσφυγμο οπότε καταλαβαίνουμε ότι έχει μπει σε ανακοπή και πρακτικά θεωρείται νεκρό. Πάνω σε αυτό καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έχει οδηγηθεί σε ανακοπή λόγω της δηλητηρίασης της κεταμίνης που είχε προηγηθεί της ανακοπής», ανέφερε.

Όπως λέει η κ. Σπανουδάκη, το γεγονός ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε πριν την ανακοπή, φαίνεται από το ότι βρέθηκε μεταβολίτης της ουσίας στα ούρα της 9χρονης, που σημαίνει ότι κατά τη χορήγησή της θα έπρεπε να είναι ζωντανή.

Σε δύο στάδια η δολοφονία της Τζωρτζίνας

«Αν ήταν νεκρή δε θα ανευρίσκαμε τον μεταβολίτη της κεταμίνης», είπε και συμπλήρωσε ότι «η χορήγηση κεταμίνης και η αφαίρεση του οξυγόνου, λειτούργησαν συνδυαστικά στον θάνατο του παιδιού».

Ακόμη 40 γιατροί αναμένεται να καταθέσουν αναφορικά με την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Αυτή τη φορά οι καταθέσεις θα αφορούν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021, με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, να έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της, με τη χρήση κεταμίνης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπάρχουν καταθέσεις από τρεις γιατρούς της ΜΕΘ Πατρών, μέσω των οποίων αποδίδεται μεγάλη αδιαφορία της 33χρονης μητέρας κατά τη διάρκεια νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι γιατροί μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορία, περίεργες κινήσεις και πως η συμπεριφορά της δεν αντιστοιχούσε σε αυτήν μιας μητέρας που το παιδί της νοσηλεύεται.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει μια σειρά καταθέσεων από 40 γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν στα εννέα ύποπτα επεισόδια που υπέστη το κοριτσάκι. Μάλιστα, πέντε από αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Ανάμεσα στις καταθέσεις, θα είναι και αυτή μιας νοσοκόμας η οποία θα αναφέρει την ερώτηση της 33χρονης για την ύπαρξη καμερών στο δωμάτιο του παιδιού.

Το πρώτο άτομο που κάλεσε η Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο

Μια νέα εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας έρχεται στη δημοσιότητα και αφορά στο πρώτο τηλεφώνημα, που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου από το σπίτι της λίγο μετά αφού έπαθε ανακοπή η κόρη της Τζωρτζίνα.

Σε πρώτο επίπεδο τηλεφώνησε στο 166 και στη συνέχεια σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής κάλεσε τον τότε δικηγόρο της.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν να ζητήσει βοήθεια από τον πατέρα της 9χρονης, στον οποίο έστειλε εξώδικο από το κελί, δε συνέβη αυτό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μικρή είχε δει τον πατέρα της σε ένα βίαιο περιστατικό και πως δεν ήθελε να του τηλεφωνήσει και να τον εμπλέξει, λόγω όλου αυτού του σκηνικού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024