Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥπΑΑΤ: Προτεραιότητα στην εξεύρεση και χρήση νέων ανθεκτικότερων ποικιλιών

ΥπΑΑΤ: Προτεραιότητα στην εξεύρεση και χρήση νέων ανθεκτικότερων ποικιλιών

Οι συνθήκες που διαμορφώνουν για τον πρωτογενή τομέα το ασταθές διεθνές περιβάλλον και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

Ο συγκερασμός των παραδοσιακών καλών πρακτικών στις καλλιέργειες και των σύγχρονων επιστημονικών καινοτομιών θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και σε όποιον θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα να εξελιχθεί και να διασφαλίσει ένα καλό εισόδημα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 30ου Συνεδρίου της ΕΕΕΟ που έγινε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομιλία του στο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, ο κ. Γεωργαντάς επικεντρώθηκε στις συνθήκες που διαμορφώνουν για τον πρωτογενή τομέα το ασταθές διεθνές περιβάλλον και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Λόγω της κλιματικής κρίσης, ο ΥπΑΑΤ επισήμανε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εξεύρεση και χρήση νέων ανθεκτικότερων ποικιλιών στις καλλιέργειες.  Παράλληλα, τόνισε ότι οι βελτιωμένες γεωργικές πρακτικές είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην υγεία.

Είπε, επίσης, ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε την διατροφή που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας προσαρμόζοντας την παραγωγή μας σε αυτή, με παράλληλη αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που δίνει η επιστήμη, για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παράγονται στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημείωσε ότι στηρίζεται σε μια θεμελιακή αλλαγή σε σχέση με τις πολιτικές του χθες: «Να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης και ταυτόχρονα της ενδυνάμωσης των συνεταιριστικών, αγροτικών συλλογικών σχημάτων.  Πιστεύουμε στην πολλαπλασιαστική δύναμη της συνένωσης, των πολλών παραγωγών, μαζί. Το κυβερνητικό μας σχέδιο για τον αγροτικό τομέα έχει ως άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας».

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργαντάς, επισήμανε ότι «Το νέο αυτό πρότυπο μπορεί να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί κάτω από τη δική σας επιστημονική ομπρέλα και γνώση».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024