Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακές απάτες: Πώς θα μπορέσετε να προστατευτείτε

Διαδικτυακές απάτες: Πώς θα μπορέσετε να προστατευτείτε

Έκρηξη των περιστατικών ηλεκτρονικής απάτης έφερε η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου στη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών

Την κρίση… ευκαιρία φαίνεται πως έχουν κάνει οι απατεώνες του διαδικτύου στη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών. Η πανδημία και τα lockdown που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της, ώθησαν την πλειοψηφία των Ελλήνων (89%) στην τακτική χρήση του διαδικτύου, ενώ πλέον έξι στους δέκα (58%) στρέφονται στα ηλεκτρονικά καταστήματα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, όμως, σημαίνει και περισσότερος χώρος για ηλεκτρονικές απάτες. Και οι επιτήδειοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτό τον χώρο από την πρώτη στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown (Απρίλιος-Μάιος 2020), οι καταγγελίες για οικονομικές απάτες, στην πλειοψηφία τους μέσω διαδικτύου, κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 134%. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταγγέλλοντες είτε δεν είχαν παραλάβει ποτέ το προϊόν που παρήγγειλαν μέσω internet, είτε είχαν παραλάβει προϊόντα που δεν ανταποκρίνονταν στην επιλογή τους.

Προκειμένου να προστατευτούμε, δεν αρκεί να είμαστε σε εγρήγορση. Όσο εμείς εκπαιδευόμαστε στην… καχυποψία, τόσο εκλεπτύνονται και οι διαδικτυακές απειλές, καταφέρνοντας να παρακάμψουν τις άμυνές μας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις βολικές ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε τον κίνδυνο. Αντ’ αυτού, μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας δίχτυα ασφαλείας, με την υποστήριξη των ειδικών.

Εδώ και λίγο καιρό, η Eurolife FFH έχει δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό προϊόν που προορίζεται ακριβώς για την προστασία μας από διαφόρων ειδών διαδικτυακές απειλές. Πρόκειται για το πρόγραμμα My Cyber Protection, που μας επιτρέπει να προστατεύσουμε τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ψηφιακή μας ταυτότητα από τυχόν επιτήδειους – αλλά και να έχουμε πρόσβαση σε νομική υποστήριξη σε περίπτωση που πέσουμε θύματα κλοπής της.

Το καινοτόμο προϊόν, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης φιλοσοφίας της Eurolife FFH όπως αυτή συνοψίζεται στο μήνυμα «Τι έχει αξία για σένα», και το οποίο διακρίθηκε στις 16/03 στα Cyber Insurance Awards 2022, καλύπτει τους χρήστες σε τρεις από τις πλέον συνηθισμένες περιπτώσεις ηλεκτρονικής εξαπάτησης, ανταποκρινόμενο στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες ασφαλείας του σύγχρονου ανθρώπου.

Με χαμηλό κόστος ασφαλίστρων, το My Cyber Protection παρέχει κάλυψη σε online αγορές από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα παγκοσμίως, σε περιπτώσεις κλοπής ψηφιακής ταυτότητας, όπως για παράδειγμα λογαριασμών e-mail και κοινωνικών δικτύων, αλλά και απέναντι σε χρηματικές απώλειες που προκύπτουν εξαιτίας μη εξουσιοδοτημένων ηλεκτρονικών συναλλαγών σε λογαριασμούς ή κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών και των ηλεκτρονικών πορτοφολιών. Ταυτόχρονα, προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης, προκειμένου οι χρήστες να μπορέσουν να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους και δυνητικά να επιλύσουν το πρόβλημα που τους κατέστησε ευάλωτους σε απάτες.

Πρακτικά, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις σύγχρονες ανέσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη διαδικτυακή μας κοινωνικότητα ξένοιαστοι και προστατευμένοι. Όπως λέει και το γνωστό κλισέ, τα σύγχρονα προβλήματα χρειάζονται σύγχρονες λύσεις.

Μάθετε περισσότερα για το My Cyber Protection εδώ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024