Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Από ηχογραφημένο μήνυμα έμαθαν για τον βιασμό οι γονείς της αθλήτριας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Από ηχογραφημένο μήνυμα έμαθαν για τον βιασμό οι γονείς της αθλήτριας

Τι κατέθεσαν οι γονείς της αθλητρίας

Με την εξέταση των γονέων της αθλήτριας που έχει καταγγείλει τον προπονητή της ιστιοπλοΐας για το βιασμό της πριν από έντεκα χρόνια συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η ολυμπιονίκης Μαρία Μπεκατώρου, και εντάσσεται στις ποινικές δικογραφίες που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές στο πλαίσιο του κινήματος του κινήματος του #metoo στη χώρα μας.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της Αμαλίας , η οποία μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου, έγινε κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της κοπέλας και για να αποφευχθεί η επαναθυματοποίησή της, όπως συμβαίνει σε τέτοιες υποθέσεις .

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα της  αθλήτριας, η οποία περιέγραψε πως μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε η κόρη της  στο κινητό του πατέρα της πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί στο παιδί της. «Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

«Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε,  που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια» κατέθεσε η μάρτυρας περιγράφοντας τα συναισθήματά της όταν έμαθε με τον τρόπο αυτό για το τί είχε συμβεί στο παιδί της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μέχρι και την αποκάλυψη της κόρης της για όσα βίωνε η ίδια και ο σύζυγος της διατηρούσαν καλή σχέση με τον προπονητή.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας  επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω, γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του δ.σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από  ζήλια.

Εισαγγελέας : Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν στον Αφγανισταν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης η μάρτυρας τόνισε σχετικά με τους λόγους που κατήγγειλε η κόρη της την υπόθεση στη δικαιοσύνη μετά από δέκα χρόνια : «Η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι ήμασταν μόνοι μας».

Οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα όταν ο κατηγορούμενος θέλησε να υποβάλει, όπως έχει δικαίωμα από τη δικονομία, ερωτήσεις στη μάρτυρα κατηγορίας.

Κατηγορούμενος : Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος : Κοιτα με

Μητέρα : Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος : Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα : Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος : Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βρήκα με την Αμαλία…

Μητέρα : Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Κατάθεση πατέρα

Για όσα συνέβησαν κατέθεσε στο δικαστήριο και ο πατέρας της αθλήτριας. Ο μάρτυρας ο οποίος συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου περιέγραψε στην κατάθεση του πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή. «Παιδάκια ήταν,  τι ιδιαίτερες σχέσεις; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια; Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του» τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου.

Πρόεδρος : Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος : Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενο και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας : Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω φύσης δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον ομιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με τον κατηγορούμενου.

Εισαγγελέας : Μία πράξη φέρεται να έγινε  εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας : Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε  μέρα στον ύπνο μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης : Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας): Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024