Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Οικονόμου: «Η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα»

Γιάννης Οικονόμου: «Η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα»

Αφορμή για το νέο... «θερμό» επεισόδειο μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελευθερία του Τύπου, που κατατάσσει τη χώρα μας σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη.

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησε για ψευδείς ειδήσεις, ζητώντας και την παραίτησή του, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητεί «σωτηρία στα ψέματα και τις αλχημείες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τον κανόνα: όσα λιγότερα καταλαβαίνει κανείς, τόσα περισσότερα λέει».

Όπως εξήγησε, «η έκθεση του Media Pluralism Monitor, υπό την αιγίδα μάλιστα του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι διαυγής και τα συμπεράσματα ξεκάθαρα για τον τίμιο και καλόπιστο αναγνώστη. Είναι μια έκθεση για την ‘Ελευθερία της Έκφρασης το 2021’ στην Ευρώπη».

Και προσέθεσε ότι «ο πίνακας που περιλαμβάνεται στην Έκθεση απεικονίζει τον κίνδυνο για τα μέσα ενημέρωσης και την πληροφοριακή εγγραμματοσύνη στην Ευρώπη, κατατάσσοντας την Ελλάδα στο μέσο όρο, υπερβαίνοντας μάλιστα χώρες με μεγάλη παράδοση και υπολειπόμενη λίγων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου, σημείωσε πως «επειδή όλα τα αντιπολιτευτικά εγχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν παταγωδώς, αναζητούν σωτηρία στα ψέματα και τις αλχημείες. Δεν κατανοούν ότι τα ψέματα είναι βαρίδια που τους βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της πολιτικής ανυποληψίας».

Και κατέληξε, αναφέροντας πως «είναι αδιαμφισβήτητο και εμπειρικά πιστοποιημένο ότι η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Γιάννη Οικονόμου για «διακίνηση ψευδών ειδήσεων», με αφορμή την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελευθερία του Τύπου, ενώ ζήτησε και την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024