Οικονόμου: Μόνο στη σχολή των «Tsipronomics» θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς
«Ο κ. Τσίπρας, μέσα στην απόγνωση του, είτε δεν άντεξε να διαβάσει την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου
Απάντηση στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία σχολίαζε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενεργειακό, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Ο κ. Τσίπρας, μέσα στην απόγνωση του, είτε δεν άντεξε να διαβάσει την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού είτε αδυνατεί να την κατανοήσει» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, με αφορμή τους υπολογισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Η αρχική αμηχανία του κ. Τσίπρα, μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, μετατρέπεται πια σε απόγνωση και πανικό, που τον οδηγούν σε παιδαριώδη και ασυγχώρητα λάθη, ειδικά για πολιτικό αρχηγό. Μόνο στη σχολή των “Tsipronomics” θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς.
Ο κ. Τσίπρας, μέσα στην απόγνωση του, είτε δεν άντεξε να διαβάσει την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού είτε αδυνατεί να την κατανοήσει. Δικαιούχοι της αναδρομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ (και όχι 600 ευρώ για τον καθένα), που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους και όχι 4,2 εκ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών.
Επιπλέον, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αναστέλλουν την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο και μετά, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί το 70-90% της αύξησης στην τιμή της kWh , οριζόντια για όλους: νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες.
ΥΓ: για να διευκολύνουμε τους υπολογισμούς του επιτελείου του κ. Τσίπρα, το ποσό επιστροφής υπολογίζεται ανά μήνα, σύμφωνα με τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:
Ποσό επιστροφής= [Ποσό αύξησης λογαριασμού λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] x 60%.
Η περίοδος αναφοράς είναι Δεκ 21- Μάιος 22 και αφορά την κυρία κατοικία».
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442