Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ - Τι αναμένεται από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ελληνοτουρκικά: Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ – Τι αναμένεται από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Οι βλέψεις της Τουρκίας μετά την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μπήκε ξανά η Ελλάδα, καθώς σε νέες δηλώσεις του συνέχισε τη ρητορική μίσους κατά της χώρας μας, κατηγορώντας την για απάνθρωπη μεταχείριση στο Αιγαίο, «με επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές».

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά με τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Σωτήρης Σέρμπος.

Το… άλλο πρόσωπο της Τουρκίας

Σε ό,τι αφορά την άσκηση Tiger Meet, σύμφωνα με τον Ακάρ, η Ελλάδα την εκμεταλλεύτηκε για να προβάλλει αξιώσεις, κάτι που προκάλεσε την απόσυρση της Τουρκίας.

Για μία ακόμη φορά, παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο της πατρίδας του, ισχυριζόμενος: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων».

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και οι νόμοι μας. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε το πείσμα και την ικανότητα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιό μας».

«Ο φάκελος των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων παραμένει ανοιχτός»

«Υπάρχουν διάφορες αναγνώσεις στις δηλώσεις Ακάρ. Η μία ότι παραμένει ανοιχτός ο φάκελος των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων. Η δεύτερη είναι ότι η Τουρκία αισθάνεται ότι θα έχει οφέλη την επομένη του πολέμου στην Ουκρανία. Επίσης πλησιάζει και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Σέρμπος.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο τραπέζι της συνάντησης Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σέρμπος τόνισε ότι: «Η ελληνική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ θα πρέπει να εκθέσει την Τουρκία αξιοποιώντας και το Κογκρέσο, και είναι πλέον μια καλή ευκαιρία η Αμερική να βάλει κόκκινες γραμμές στα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Μιλώντας, τέλος, για τις αυριανές δηλώσεις Πούτιν, ο κ. Σέρμπος είπε ότι «Ο Ρώσος πρόεδρος δεν μπορεί να δεχθεί μια ήττα. Νομίζω πως αλλιώς περίμενε την αυριανή ημέρα. Για τον Πούτιν είμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του πολέμου, θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει. Το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε και νέα για την απόφαση Φιλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024