Κοροναϊός: Προβλέψεις για 100 εκατ. κρούσματα μετά το καλοκαίρι στις ΗΠΑ
Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι Πολιτείες του αμερικανικού νότου θα είναι περισσότερο ευάλωτες, όχι μόνο κατά τους ψυχρούς μήνες, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα.
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δουν ακόμη και 100 εκατομμύρια μολύνσεις από κορoναϊό μετά το καλοκαίρι, κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, λόγω των νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον, όπως σημειώνει σε άρθρο της η Washington Post.
Στην εν λόγω πρόβλεψη φέρεται να προχώρησε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της διοίκησης Μπαίντεν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Οι νεκροί από την πανδημία Covid στις ΗΠΑ έχουν πια ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ η διοίκηση Μπάιντεν προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα μέσα θωράκισης (νέες δόσεις εμβολίων, τεστ κ.ά.).
Ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερουσία παρουσιάστηκε να περιορίζεται σε μια συμφωνία για 10 δισεκατομμύρια δολάρια που, και αυτή, αντιμετωπίζει εμπόδια.
Το σενάριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων για τις ΗΠΑ, κατά τους ψυχρούς μήνες, στο τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023, βασίζεται σε προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες «η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην εξάπλωση, χωρίς να έχει υπάρξει εν τω μεταξύ κάποιο άλλο δραματικά διαφορετικό στέλεχος του ιού».
Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι Πολιτείες του αμερικανικού νότου θα είναι περισσότερο ευάλωτες, όχι μόνο κατά τους ψυχρούς μήνες, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα.
Είναι αρκετοί οι ειδικοί που, σύμφωνα με την Washington Post, εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι ΗΠΑ να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, λόγω της φθίνουσας ανοσίας από τα εμβόλια και τις λοιμώξεις, της χαλάρωσης των περιορισμών, αλλά και της εμφάνισης παραλλαγών του ιού, που θα μπορούν να παρακάμπτουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού.
Σημειώνεται πάντως ότι φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Pfizer και η Moderna, εργάζονται επί του παρόντος πάνω στην ανάπτυξη νέων αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων, χωρίς όμως να έχει ακόμη διαπιστωθεί εάν αυτά τα νέα εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα ήδη υπάρχοντα.
Αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν έχουν δηλώσει από την πλευρά τους πως ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διανείμουν τέτοια ενισχυτικά εμβόλια το φθινόπωρο, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή μόλυνση και θάνατο.
- Scorpions: Η βραδιά που ερμήνευσαν Μαρινέλλα σε συναυλία τους στην Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης – Μία σύλληψη
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»
- Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον Στέφανο Μπορμπόκη (pics)
- Πάπας Λέων σε Ντόναλντ Τραμπ: Θα συνεχίσω να μιλάω ενάντια στον πόλεμο και να προωθώ την ειρήνη
- Ιωάννα Τούνη: Απαντά στις κακές γλώσσες με μια συμβουλή της μητέρας της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442