Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Πιερακάκης: Το ταμείο ανάκαμψης είναι το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας

Κυριάκος Πιερακάκης: Το ταμείο ανάκαμψης είναι το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ψηφιακή στρατηγική είναι και κοινωνική στρατηγική

Στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στις προοπτικές της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ψηφιακή στρατηγική είναι και κοινωνική στρατηγική, είπε ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει προοπτική.

«Υλοποιήσαμε το όραμα του πρωθυπουργού, γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους, βελτιώσαμε την καθημερινότητα των πολιτών και τώρα 1.400 υπηρεσίες εξυπηρετούν ψηφιακά. Παραλάβαμε μια χώρα με κάτω από 9 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, και πέρσι είχαμε 567 εκατομμύρια συναλλαγές. Πάνω από 60 ουρές γλύτωσε ο καθένας.

Η ψηφιακή πολιτική είναι μια κοινωνική πολιτική επειδή ακριβώς  ακουμπά όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως τους πιο αδύναμους.» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Χρειάζεται να αλλάξουμε εποχή

«Χρειάζεται να αλλάξουμε εποχή όχι στο ημερολόγιο αλλά στην ουσία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει» και έκανε λόγο για συμφωνίες με την κοινωνία, οι οποίες όμως θα έχουν ρήτρες.

«Πρώτη ρήτρα αυτή της ενότητας, και δεύτερη η ρήτρα της αποτελεσματικότητας. Να υλοποιήσεις αυτό που υπόσχεσαι. Η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσει» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη «εκείνοι που στο παρελθόν επένδυσαν στον λαϊκισμό, σε έναν χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές θα επενδύσουν σε κάτι άλλο: όχι στην εναλλακτική πρόταση, γιατί εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει, αλλά στην ακυβερνησία, την ασυνεννοησία και ο καθένας από εμάς πρέπει να υποσχεθεί κάτι στον εαυτό του. Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θα ανεχτούμε να κυβερνήσει την Ελλάδα η ακυβερνησία, μέσα από κόμματα και ομάδες που θα συναινέσουν στην ασυνεννοησία».

Όλος ο κόσμος σήμερα μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη ενώ οι αντίπαλοι μας μιλούν για το άρθρο 16»πρόσθεσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που το σχέδιο ήταν η ανοικοδόμηση της χώρας. Σήμερα το διακύβευμα είναι το Ταμείο ανάκαμψης που αποτελεί το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας. «Το πρόγραμμα αυτό είναι κεφαλαιώδες, είναι το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας. Το εάν θα το σχεδιάζουμε, εκτελέσουμε, απορροφήσουμε καλά είναι το διακύβευμα των επόμενων ετών και μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024