Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: «Πόσο έχει πληρώσει παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ο πολίτης; Πόσο το κράτος; Και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;»

ΚΙΝΑΛ: «Πόσο έχει πληρώσει παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ο πολίτης; Πόσο το κράτος; Και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;»

«Μας προκαλεί εντύπωση που χθες βράδυ ο πρωθυπουργός επαιρόταν ότι τα μέτρα του απορροφούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά σήμερα το κόμμα του θέλει να την πληρώσουν οι καταναλωτές εδώ και τώρα», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Εκτός από ατολμία και απραξία, η κυβέρνηση διακρίνεται και στην αλαζονεία», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στη ΝΔ, η οποία επιτέθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζοντας ότι όσα προτείνει για την ενεργειακή ακρίβεια αποτελούν «ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις».

Όπως σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, «η καθυστερημένη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης από την κυβέρνηση και ο πανικός που την έχει καταλάβει, έχουν ως συνέπεια να τίθενται ερωτήματα που απλώς επιβεβαιώνουν την ορθότητα της πρότασής μας».

Και εξηγεί ότι στην πρόταση του κόμματος, «το όριο της αύξησης είναι 10%, ενώ το περιθώριο με βάση την κυβερνητική πρόταση κινείται μεταξύ 20% και 30%», τονίζοντας πως «η σύγκριση είναι προφανής» και προσθέτοντας ότι το κόστος του μέτρου που προτείνει το ΚΙΝΑΛ «θα προσεγγίσει κατά μέγιστο το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ».

«Ως προς την όψιμη ανησυχία για τον ενεργειακό εφοδιασμό», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, «η πρότασή μας είναι πλήρης και στο σημείο αυτό. Προβλέπεται μηχανισμός αποκατάστασης των προμηθευτών που πωλούν κάτω του κόστους, με τρόπο που να εξαιρεί τα υπερκέρδη από την χονδρεμπορική και όσους τα καρπώνονται».

Και υπενθυμίζει, σε κάθε περίπτωση, το μηχανισμό του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου. «Εμείς θέλουμε η αγορά ηλεκτρισμού να λειτουργεί δίκαια για όλους, ενεργειακές επιχειρήσεις και καταναλωτές», σημειώνει.

Επιπλέον, προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής, «ο αριθμό των δόσεων δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού, αλλά τις υπερβάλλουσες χρεώσεις των τελευταίων μηνών».

Όπως αναφέρει: «Μας προκαλεί, δε, εντύπωση που χθες βράδυ ο πρωθυπουργός επαιρόταν ότι τα μέτρα του απορροφούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά σήμερα το κόμμα του θέλει να την πληρώσουν οι καταναλωτές εδώ και τώρα».

«Απαντήστε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και αφήστε τις υπεκφυγές», καλεί την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ: «Πόσο έχει πληρώσει παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ο πολίτης; Πόσο το κράτος; Και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024