ΝΔ: «Από ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις έχουν χορτάσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Έτσι απάντησε το κυβερνών κόμμα στην επιμονή του ΚΙΝΑΛ για άμεση επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, θέτοντας στη Χαριλάου Τρικούπη συγκεκριμένα ερωτήματα.
«Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε, στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού διαγωνισμού υποσχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει ως δήθεν λύση, την επιβολή πλαφόν στη λιανική του ρεύματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί το Κίνημα Αλλαγής, «αντί για ανέξοδες κουβέντες και προτάσεις που δεν εφαρμόζονται πουθενά», να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
– «Ποιο είναι το κόστος του μέτρου και πώς θα καλυφθεί; Αριθμούς και στοιχεία, όχι κουβέντες στον αέρα.
– Αφού τεθεί διατίμηση στις τιμές λιανικής, δεν θα πρέπει να πληρωθούν οι προμηθευτές για τις διεθνείς αυξήσεις στις τιμές, άρα οι φορολογούμενοι να καλύψουν το επιπλέον κόστος για όλους;
– Αν οι προμηθευτές κρίνουν ότι η αποζημίωση είναι ανεπαρκής, δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ο ενεργειακός εφοδιασμός;».
Η Πειραιώς ζητά επίσης από το ΚΙΝΑΛ να δώσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες απαντήσεις. «Όσο για τη ρύθμιση σε 240 δόσεις (20 χρόνια!) που προτείνουν για όσους αδυνατούν να πληρώσουν, στο ΚΙΝΑΛ κυριολεκτικά, ‘τινάζουν την μπάνκα στον αέρα’!», σημειώνει χαρακτηριστικά το κυβερνών κόμμα.
Τέλος, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «μεθοδικά και με πλήρη κοστολόγηση και υπευθυνότητα» εξαντλεί τα δημοσιονομικά όρια, προκειμένου να ενισχύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τα βάρη της ενεργειακής κρίσης. «Από ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις έχουν χορτάσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442