Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Σαμπάνης: Μια τρισδιάστατη ανασύνθεση της δολοφονίας στο Πέραμα

Νίκος Σαμπάνης: Μια τρισδιάστατη ανασύνθεση της δολοφονίας στο Πέραμα

Μια τρισδιάστατη ανασύνθεση των γεγονότων με βάση τα βίντεο, τις φωτογραφίες και επιτόπια έρευνα.

Τι συνέβη τελικά τη νύχτα της δολοφονίας του Νίκου Σαμπάνη; Ένα βίντεο περίοικου που δημοσιεύει το Omnia tv φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα της ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ρομ στο Πέραμα, με τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη να κάνει λόγο για «κόλαφος» για τις ανακριτικές αρχές.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του omnia παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Ψηλαφώντας μια αστυνομική και ρατσιστική δολοφονία» παρουσία των δημιουργών του και των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος, Αλεξάνδρας Καραγιάννη και Θανάση Καμπαγιάννη.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και οι γονείς του Νίκου, που περιμένουν ακόμα την απόδοση δικαιοσύνης.

Για την τρισδιάστατη ανασύνθεση των γεγονότων χρησιμοποιήθηκαν βίντεο από τους περίοικους, οι οποίοι τράβηξαν τα βίντεο την ώρα του περιστατικού.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε υλικό από την κάμερα ασφαλείας του διερχόμενου λεωφορείου αλλά και από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης, φωτογραφίες, στοιχεία από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη του αυτοκινήτου και τη βαλλιστική εξέταση, καθώς και επιτόπια έρευνα.

Στο βίντεο βλέπουμε αρχικά τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, δηλαδή, ότι το κλεμμένο όχημα το οποίο καταδίωκαν εμβόλισε τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ, ισχυριζόμενοι ότι κινδύνεψε η ζωή ενός συναδέλφου τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αστυνομικούς, το όχημα οδηγούσε ο δολοφονημένος, Νίκος Σαμπάνης, ισχυρισμός ο οποίος καταρρίφθηκε τις επόμενες ημέρες.

Όπως δείχνει το βίντεο, το αυτοκίνητο με τους Ρομά κάνει όπισθεν όταν παγιδεύεται από το διερχόμενο λεωφορείο και τρεις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ενας αστυνομικός, που είναι συνοδηγός στην τρίτη μηχανή, φαίνεται να πέφτει στο έδαφος αλλά σηκώνεται κανονικά.

Τη στιγμή που το αυτοκίνητο έχει γυρίσει προς τα κάτω και πριν ξεκινήσει να κινείται κατηφορικά, ακούγεται ο πρώτος πυροβολισμός. Ετσι αποδεικνύεται ότι η χρήση όπλων έγινε στο πλαίσιο της καταδίωξης, ενώ σύμφωνα με το omnia, αποδεικνύεται, ότι οι αστυνομικοί λένε ψέματα για εμβολισμό όλων των μηχανών τους, με προφανή σκοπό να δικαιολογήσουν τους 36 πυροβολισμούς τους.

Ο Θανάσης Καμπαγιάνης με ανάρτησή του στο Twitter, καταγγέλλει ότι το βίντεο αυτό, που «δεν στάλθηκε καν στη ΔΕΕ για πραγματογνωμοσύνη αποκαλύπτει τη σκηνοθεσία και τη συγκάλυψη».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024