Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι προκλήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στη «μάχη» με τη Μάντσεστερ Σίτι

Οι προκλήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στη «μάχη» με τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League και θα αντιμετωπίσει μια… τριπλή πρόκληση κόντρα στους «πολίτες».

Mια τριπλή -ποδοσφαιρική, ιστορική και συναισθηματική- πρόκληση αντιμετωπίζει απόψε (22:00) η Ρεάλ Μαδρίτης, όταν θα υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Σίτι, στον αγώνα ρεβάνς για τους «4» του Champions League, προσπαθώντας να ανατρέψει την ήττα (4-3) που γνώρισε πριν από μία εβδομάδα στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» και να βρεθεί στις 28 Μαΐου στο Παρίσι, στον τελικό απέναντι στη Λίβερπουλ.

Κρατώντας στην «αγκαλιά» της τον τίτλο της LaLiga, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αντιμετωπίζει τη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα με εξαιρετική ψυχολογία και εν μέσω μιας ατμόσφαιρας ευφορίας που επικρατεί στους φιλάθλους της.

Η πρώτη μάχη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo deportivo», θα είναι ποδοσφαιρική, αφού η Ρεάλ είναι υποχρεωμένη να βελτιώσει την εικόνα της από το «Έτιχαντ», εάν θέλει να φτάσει στον τελικό. Οι «μερένγκες» ήταν ευάλωτοι αμυντικά, ενώ ο Κουρτουά… υπέφερε πολύ από την επίθεση των «πολιτών». Τα καλά νέα για τον Αντσελότι είναι ότι επιστρέφει ο Κασεμίρο και τα άσχημα ότι ο Αλάμπα -εκτός απροόπτου- είναι εκτός.

Η άλλη πρόκληση είναι ιστορική, καθώς η «βασίλισσα» δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση. Τα οκτώ… ιστορικά προηγούμενα είναι δυσμενή για τη Ρεάλ, με τρεις από τους τελευταίους τέσσερις αποκλεισμούς να έχουν σημειωθεί με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των Μαδριλένων.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 2011, αφού νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα (0-2) και πήρε ισοπαλία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στη συνέχεια, το 2012 η Ρεάλ αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (3-1), αφού ισοφάρισε το 2-1 του πρώτου αγώνα με την Μπάγερν. Το 2013 έμεινε έξω από τη Ντόρτμουντ με 4-1 με τα τέσσερα τέρματα του Λεβαντόφσκι, αφού στο δεύτερο ματς οι «μερένγκες» έμειναν ένα γκολ μακριά από την πρόκριση (νίκη με 2-0). Στο τελευταίο, το 2015, η Ρεάλ αποκλείστηκε από την Γιουβέντους (2-1 ήττα εκτός και 1-1 εντός).

Είναι χαρακτηριστικά ότι, τα τελευταία 20 χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης μπόρεσε να πανηγυρίσει μόνο τρεις προκρίσεις στα «νοκ άουτ», μπαίνοντας σε μειονεκτική θέση στον αγώνα ρεβάνς στο «Μπερναμπέου».

Το 2002, στους προημιτελικούς, νίκησε την Μπάγερν με 2-0, μετά την ήττα με 2-1 στο Μόναχο. Το 2016 επέστρεψε από την ήττα με σκορ 2-0 από τη Βόλφσμπουργκ στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, επικρατώντας 3-0 στη ρεβάνς με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, και το τελευταίο προηγούμενο χρονολογείται από την τρέχουσα σεζόν, όταν στη φάση των «16» νίκησε 3-1 στη Μαδρίτη, μετά την ήττα με 1-0 στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Εκτός, βέβαια, από τον ιστορικό παράγοντα, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συναισθηματική κατάσταση που δημιουργεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Μπερναμπέου», ένα από τα… αγαπημένα γήπεδά του.

Ο Καταλανός τεχνικός της Σίτι θα επισκεφθεί το «Μπερναμπέου» για δέκατη φορά στην καριέρα του ως προπονητής και η ισορροπία είναι απογοητευτική για τους Μαδριλένους. Σε εννέα αγώνες, ο Γκουαρντιόλα έχει έξι νίκες (5 με την Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού 2-6 το 2009), δύο ισοπαλίες και μόνο μία ήττα, αυτή από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Αντσελότι στον αγώνα των ημιτελικών του Champions League του 2014, όταν καθόταν στον πάγκο της Μπάγερν.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024