Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσταση στους Γερμανούς πολίτες: Αποθηκεύστε βασικές προμήθειες σε τρόφιμα

Σύσταση στους Γερμανούς πολίτες: Αποθηκεύστε βασικές προμήθειες σε τρόφιμα

H υπουργός παρέπεμψε τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος

Αίσθηση προκαλεί μια σύσταση της υπουργού Εσωτερικών προς τους πολίτες της Γερμανίας.

Τους καλεί χωρίς… πανικό να αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα και υγρά προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές διακοπές ρεύματος για μεγάλο διάστημα.

«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μέσω συνέντευξής της.

Η γερμανίδα υπουργός προειδοποίησε για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού.

Ειδική λίστα

Προκειμένου, λοιπόν, να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό, η υπουργός παρέπεμψε τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος.

Και αυτές είναι «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά».

Μάλιστα, συστήνεται στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

Δείτε το ρεπορτάζ

«Υψηλός κίνδυνος» για κυβερνοεπιθέσεις

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών βλέπει πολλές πιθανότητες για την τροποποίηση του βασικού νόμου ώστε να αποκτήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στην άμυνα στον κυβερνοχώρο. «Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη στα ομόσπονδα κρατίδια για να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» δήλωσε.

«Οι σύνθετες, διεθνικές απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας και τις δυνατότητες των αρχών ασφαλείας που συγκεντρώνονται εκεί, υπάρχει «μεγάλη τεχνογνωσία».

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει σήμερα «υψηλός κίνδυνος» ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. «Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας, αλλά και τις υποδομές ζωτικής σημασίας» δήλωσε η ίδια. «Οι χάκερ προφανώς αναζητούν τρωτά σημεία για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό».

Για το λόγο αυτό τα μέτρα προστασίας έχουν «ενισχυθεί σημαντικά» πρόσθεσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024