Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Εκπονούνται σχέδια δημιουργίας ψευδοκράτους με την ονομασία «Νότια Ρους», υποστηρίζει δημοσιογραφική έρευνα

Ρωσία: Εκπονούνται σχέδια δημιουργίας ψευδοκράτους με την ονομασία «Νότια Ρους», υποστηρίζει δημοσιογραφική έρευνα

Τι αναφέρει η αναφέρει η έρευνα του προγράμματος «Σχέμι» του Radio Svoboda σε σχέση με τα κατειλημμένα ουκρανικά εδάφη.

Το Κρεμλίνο μελετάει σενάρια οργάνωσης ενός ψευδοκράτους με την ονομασία «Γιούζναγια Ρους» («Νότια Ρους»») στα ουκρανικά εδάφη που έχουν καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό, όπως ισχυρίζεται έρευνα του προγράμματος «Σχέμι» του Radio Svoboda (Liberty).

Πού παρουσιάστηκαν τα σχέδια

Τα σχέδια δημιουργίας του νέου κράτους παρουσιάζονται στο «Μανιφέστο της Νοτιορωσικής Λαϊκής Συνέλευσης», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα, οι οποίο διαπίστωσαν ότι στην επεξεργασία του εν λόγω κειμένου συμμετείχαν άτομα από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

Σύμφωνα με τις πηγές του «Σχέμι», το «μανιφέστο» παραδόθηκε στον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Αντρέι Τουρτσάκ και μετά στον Ντμίτρι Γκριζλόφ που είναι σύμβουλος του ρώσου επιχειρηματία Κονσταντίν Μαλοφέγεφ.

Το «Μανιφέστο» αρχίζει με την επεξήγηση που λέει ότι το κράτος Ουκρανία μετά την ανατροπή του «νόμιμα εκλεγμένου προέδρου» το 2014 «έχασε την νομιμότητά του στο πλαίσιο των συνόρων της ΟΥΣΣΔ (Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας» και «σε απάντηση στην τρομοκρατία και την ολοκληρωτική επιβολή της ιδεολογίας του φασισμού και του μπαντεροφισμού» , η Νοτιορωσική Λαϊκή Συνέλευση ανακοινώνει την απόφασή της να πάρει την εξουσία στα χέρια της και να ιδρύσει «το νέο κράτος Νότια Ρους».

Τι θα γίνει με τις γλώσσες;

Στο μανιφέστο αναφέρεται ότι η ρωσική είναι γλώσσα και η ουκρανική διάλεκτος, ενώ ανακοινώνει τα σχέδια για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το τελευταίο διάστημα σειρά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές, όπως επίσης και εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών έκαναν λόγο για την προετοιμασία δημοψηφίσματος στην περιοχή της Χερσώνας και για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Χερσώνας.

Το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη του πολέμου στο Ντονμπάς, στην Ρωσία άρχισαν να συζητούνται σχέδια της λεγόμενης «Νοβορώσια» (Νέας Ρωσίας) σε εδάφη που θα αποσπώντο από νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024