Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέφρι Πάιατ: «Πάντα ανησυχούμε για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο»

Τζέφρι Πάιατ: «Πάντα ανησυχούμε για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο»

«Η περίοδος της μεγαλύτερης ανησυχίας για μένα ως Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2020. Επικρατούσε ανησυχία στις ΗΠΑ για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τους κινδύνους για πιθανό ατύχημα», περιέγραψε.

«Η κρίση Ελλάδας – Τουρκίας το καλοκαίρι του 2020 ήταν η δυσκολότερη περίοδος της θητείας μου», ήταν τα λόγια… απολογισμού του Τζέφρι Πάιατ, στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο απερχόμενος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα αναφέρθηκε και στην υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

«Πάντα ανησυχούμε για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο», τόνισε ο κ. Πάιατ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές πως υποστηρίζουν τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η περίοδος της μεγαλύτερης ανησυχίας για μένα ως Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2020. Ήταν μια περίοδος πολύ μεγάλων εντάσεων. Επικρατούσε ανησυχία στις ΗΠΑ για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τους κινδύνους για πιθανό ατύχημα», περιέγραψε.

Και προσέθεσε: «Το είδαμε βέβαια με τη σύγκρουση μεταξύ της τουρκικής Kemal Reis και της ελληνικής φρεγάτας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τι γινόταν στα παρασκήνια. Δεν ήταν ορατό σε πολλούς ανθρώπους. Η μεγαλύτερη ένταση εκτυλισσόταν στη θάλασσα. Οι ΗΠΑ πήραν το συμβάν πολύ σοβαρά».

Ο Τζέφρι Πάιατ μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι πρέπει «να δράσουμε ενωμένοι απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας», αλλά και ότι «στη ρωσική ατζέντα δεν είναι μόνο η Ουκρανία».

Τέλος, χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη τιμή» την επικείμενη ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και τόνισε την αφοσίωση του Τζο Μπάιντεν στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024