Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Δεν έδωσε άδεια εισόδου σε κύπριο βουλευτή για να παραστεί στην τελετή του Αγίου Μύρου

Τουρκία: Δεν έδωσε άδεια εισόδου σε κύπριο βουλευτή για να παραστεί στην τελετή του Αγίου Μύρου

Η Τουρκία «χωρίς λόγο και αιτία» απαγόρευσε στον κύπριο βουλευτή και επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, Πανίκο Λεωνίδου, να ταξιδέψει στη χώρα προκειμένου να παραστεί στην τελετή του Αγίου Μύρου, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αρχές της Τουρκίας απαγόρευσαν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκο Λεωνίδου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από politis.com.cy), να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στην τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου, αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

«Αδιάλλακτη στάση»

Η Τουρκία, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει την αδιάλλακτη και σκληρή στάση της σε θέματα θρησκείας και ελευθερίας της έκφρασης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι Τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος Πανίκο Λεωνίδου να ταξιδέψει, στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να παραστεί την Μεγάλη Εβδομάδα, στην τελετή του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Φανάρι, που πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια.

»Ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), ο κύριος Λεωνίδου προσκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο να παραστεί στην μοναδική αυτή τελετή, ως μέλος μικρής Αντιπροσωπείας.

»Δυστυχώς οι Τουρκικές Αρχές, χωρίς λόγο και αιτία, δεν εξέδωσαν την απαιτούμενη βίζα για είσοδο του στην χώρα και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη.

»Για ακόμα μια φορά δυστυχώς, η Τουρκία αποδεικνύει την αδιάλλακτη και σκληρή στάση ιδιαίτερα όταν αφορά θέματα θρησκείας και ελευθερίας της έκφρασης».

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024