
Ουγγαρία: Καμπάνα από Κομισιόν για τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια
Η Κομισιόν ενεργοποίησε τη διαδικασία αιρεσιμότητας για την Ουγγαρία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε ειδοποίηση προς την Ουγγαρία ενεργοποιώντας επισήμως την διαδικασία αιρεσιμότητας, η οποία συνδέει την εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων με την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, ανακοίνωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα.
Αφορμή οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας ότι η χώρα θα κάνει την πληρωμή της για την προμήθεια φυσικού αερίου στις 22 Μαΐου σε ρούβλια.
Ενεργοποίηση για πρώτη φορά
Η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή χορήγησης ευρωπαϊκών πόρων ή στον περιορισμό τους, λόγω των ανησυχιών που προκαλεί στην περίπτωση της Ουγγαρίας η αδιαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις έργου.
Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν επιφορτίσθηκε με την αποστολή της γραπτής ειδοποίησης στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης για πρώτη φορά του μηχανισμού που συνδέει την χορήγηση ευρωπαϊκών πόρων με την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Συνολικά δέκα ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank
Νωρίτερα σήμερα και μετά την απόφαση της Gazprom για διακοπή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ήδη τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια, ενώ συνολικά δέκα έχουν ανοίξει λογαριασμό στην Gazprombank.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΕ, αυτό που είχε ζητήσει η Μόσχα, το να αρχίσουν να γίνονται δηλαδή οι πληρωμές σε ρούβλια μέσω της Gazprombank, θα αποτελούσε παραβίαση του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία από τους Ευρωπαίους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δύο αντίπαλων ανταρτικών οργανώσεων
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 14-20: Θρύλος εξπρές για το πρωτάθλημα και… 62-0
- Η Μέγκαν Μαρκλ πουλάει σπίρτα για 220 ευρώ και όλοι λένε το ίδιο πράγμα
- Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει οριστικοποιηθεί συμφωνία Ουάσιγκτον και Τεχεράνης
- Oλυμπιακός – ΑΕΚ 94-77: Πρώτο βήμα για τους τελικούς με… αύρα Ευρωλίγκας!
- Συνελήφθη 89χρονος για τη φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής -Βίντεο από το drone της Πυροσβεστικής





