Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βοιωτία: Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου - Τα δύο σενάρια

Βοιωτία: Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου – Τα δύο σενάρια

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τον τρόπο δράσης των δολοφόνων του Σκαφτούρου ενώ έχει μπει στο μικροσκόπιο η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην περιοχή της Βοιωτίας

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που εκτέλεσαν τον επιχειρηματία Γιάννη Σκαφτούρου, μέσα στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας έχουν εξαπολύσει οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τον τρόπο δράσης των δολοφόνων του Σκαφτούρου ενώ έχει μπει στο μικροσκόπιο η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην περιοχή της Βοιωτίας.

Η μηχανή βρέθηκε στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη ενώ φως αναμένεται να ρίξει και η μαρτυρία ενός αγρότη ο οποίος επέβαινε στο όχημά του ο οποίος απειλήθηκε από τους εκτελεστές, προκειμένου να το παρατήσει για να το πάρουν και να καταφέρουν να το σκάσουν από το σημείο.

Τα δύο σενάρια για την εντολή δολοφονίας

Για το θέμα της δολοφονίας Σκαφτούρου, μίλησε  ο ταξίαρχος έν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος , ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι τυχαίο ότι έγινε στο χωριό του, η διαφυγή είναι πολύ εύκολη από αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολλοί οι διάδρομοι διαφυγής και δεν διακινδυνεύουν» .

Όσον αφορά το ποιος παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου, ο κ. Κατερινόπουλος είπε μιλώντας στο Star:

«Η μία εκδοχή είναι να δόθηκε μέσα από τη φυλακή, από αντίπαλη ομάδα που θέλει να κυριαρχήσει στον χώρο που δραστηριοποιούταν και αυτός. Η άλλη εκδοχή είναι να έχει δοθεί από την ίδια του την ομάδα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την ομάδα ή να δημιουργήσουν νέα».

Όπως εκτίμησε, εάν οι δράστες είναι από άλλη ομάδα, η δολοφονία του «θα μπορούσε να είναι και μήνυμα σε άλλους ανθρώπους».

Το μοιραίο λάθος των δραστών

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της δολοφονίας του 55χρονου επιχειρηματία έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο και ενδέχεται να οδηγήσει τις αρχές στα ίχνη τους και κατά συνέπεια στα ίχνη των ηθικών αυτουργών, δηλαδή αυτών που διέταξαν τη δολοφονία.

Το λάθος είναι ότι εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα, της οποία πιθανότατα έχασαν τον έλεγχο της και βγήκαν εκτός δρόμου.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί πλέον στο να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης, προκειμένου να «αποκωδικοποιήσουν» το κίνητρο αυτών που διέταξαν τους εκτελεστές να «σβήσουν» τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Πώς έγινε η διαφυγή των δραστών

Γνώριζαν για το ρεπό των φρουρών του

Ένα ακόμα στοιχείο, είναι ότι δράστες γνώριζαν ότι οι «φρουροί» του Γιάννη Σκαφτούρου  είχαν πάρει ρεπό την ημέρα της δολοφονίας.

Σε βίντεο που δημοσίευε ο 55χρονος επιχειρηματίας στα Social Media υπήρχαν πολλοί ένοπλοι φρουροί, οι οποίοι μάλιστα πυροβολούσαν στον αέρα.

Ωστόσο, σήμερα λόγω της ημέρας είχαν πάρει άδεια, κάτι που φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των δραστών να σκοτώσουν τον Γιάννη Σκαφτούρο σήμερα.

Γιατί τον δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του

Σύμφωνα, δε, με τις αρχές η επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι του θύματος, είτε για λόγους επιδεικτικούς, είτε γιατί σε άλλα σημεία κυκλοφορούσε ένοπλος και με θωρακισμένο αυτοκίνητο, οπότε θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να τον «εκτελέσουν».

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, χωρίς να υπολογίζουν πως στο σπίτι βρίσκονταν πολλοί συγγενείς και φίλοι του θύματος.

Τουλάχιστον 4 οι δράστες

Τις στιγμές χαλάρωσης στο πατρικό του σπίτι, με την οικογένεια του για τις ημέρες των γιορτών, φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι τουλάχιστον τέσσερις δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι δολοφόνοι, που όπως δείχνει ο τρόπος δράσης ήταν πληρωμένοι και εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους μέρα μεσημέρι στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Ήταν τουλάχιστον 4 άτομα που σταμάτησαν με δυο μοτοσικλέτες σε απόσταση λίγων μέτρων από τη μονοκατοικία, όπου διασκέδαζαν περίπου 10 άτομα.

Τρείς από τους κακοποιούς πήδηξαν από το μαντρότοιχο στην αυλή του σπιτιού και από κοντινή απόσταση άρχιζαν να γαζώνουν με το καλάσνικοφ τον 55χρονο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές. Στο σημείο βρέθηκαν και κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Ποιο ήταν το θύμα

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζό» θεωρούνταν από τις αρχές βαρύ όνομα στον κόσμο της νύχτας και στενός συνεργάτης νονού που έχει δολοφονηθεί. Το 2018 είχε πέσει θύμα επίθεσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από κρατούμενους, μέλη της αλβανικής μαφίας, που τον είχαν τραυματίσει με μαχαίρι.

Είχε αποφυλακιστεί το 2019 αφού είχε σπάσει η ποινή των ισοβίων, καθώς στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και είχε αθωωθεί για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Η ποινή που του είχε υποβληθεί ήταν 6 χρόνια κάθειρξη. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα πιστόλι, σφαίρες, μαχαίρι και ένας ασύρματος.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024