Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο

Χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο

«Είναι εύκολο να θυμώσεις, να απομονωθείς και να πανικοβληθείς, όταν ακούς όλες αυτές τις προβλέψεις για τον πλανήτη», λέει η Κέιτ Μπλάνσετ, αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση με μια σειρά podcast

Η Ελευσίνα γίνεται το διεθνές κέντρο του σύγχρονου χορού. Φιλοξενεί 25 παραστάσεις σε μοναδικούς χώρους της πόλης με τη συμμετοχή 100 χορογράφων και χορευτών από την Ευρώπη και την Ασία. Οπως λένε οι διοργανωτές του Spring Forward «η κίνηση είναι η ένδειξη ότι είμαστε ζωντανοί. Ο χορός είναι έντεχνη χαρά αυτού, η απόδειξη και η ανακούφισή μας. Ο άνθρωπος θέλει διαρκώς να επαναπροσδιορίζει το θαύμα της δημιουργίας, δημιουργώντας κινούμενος. Ετσι μπορεί και αντιλαμβάνεται το θαύμα στο κορμί του».

Ενας Μαραθώνιος δεν είναι ποτέ εύκολος. Πώς είναι όμως να τρέχεις κάθε μέρα έναν Μαραθώνιο επί 101 συνεχείς ημέρες; Και μάλιστα ενώ πηγαίνεις κανονικά στη δουλειά; Αυτό έκανε η 35χρονη Βρετανή Κέιτ Τζέιντεν, που μόλις ολοκλήρωσε τον άθλο. Δεν το έκανε για τη δόξα. Ηθελε να καλύψει τρέχοντας την απόσταση από το Χαλέπι της Συρίας έως τη Βρετανία προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τους πρόσφυγες. Χρειάστηκε πολλή δύναμη. Και τρία ζευγάρια αθλητικά παπούτσια.

«Είναι εύκολο να θυμώσεις, να απομονωθείς και να πανικοβληθείς, όταν ακούς όλες αυτές τις προβλέψεις για τον πλανήτη», λέει η Κέιτ Μπλάνσετ, αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση με μια σειρά podcast. «Στόχος μου είναι να στρέψω τον μαγνήτη προς την αισιοδοξία σε αυτούς τους απίστευτα απαισιόδοξους καιρούς». Η αυστραλή ηθοποιός, μητέρα 4 παιδιών, με το «Κλίμα αλλαγής» συζητά με τους καλεσμένους της πώς θα επιτύχουμε τον στόχο μείωσης κατά 50% των ρύπων διεθνώς μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. «Πολλοί αισθάνονται κουρασμένοι», λέει. «Μην ανησυχείτε, οι αλλαγές προχωρούν».

Η δημοσιογράφος Κριστίνα Λαμπ, συνάντησε τον Αύγουστο του 2016 στη Λέρο, γυναίκες Γιαζίντι που είχαν βιαστεί από τζιχαντιστές στο Ιράκ. Οι εμπειρίες τους, έγραψε στο βιβλίο της «Τα σώματά μας, το πεδίο μάχης τους», ήταν πιο σοκαριστικές από οτιδήποτε είχε ακούσει. Οι αναφορές για βιασμούς στην Ουκρανία ακόμα και από στρατιώτη που πήρε την άδεια της γυναίκας του, φέρνουν και πάλι το θέμα στο προσκήνιο. Ο βιασμός, γράφει η Λαμπ, είναι το φθηνότερο όπλο της ανθρωπότητας και επιστρατεύεται το ίδιο στρατηγικά και στοχευμένα όσο οι σφαίρες και οι βόμβες.

Κάτω από το πουκάμισό του κρύβεται η διακαής επιθυμία επανεκλογής. Λίγο πριν από τις κάλπες της Κυριακής ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να ποζάρει με ανοιχτό πουκάμισο γερμένος σε δερμάτινο καναπέ και γελώντας στον φακό της προσωπικής του φωτογράφου Σοαζί ντε λα Μουαζονιέ. Τα social media πήραν φωτιά, οι συγκρίσεις με άλλους διάσημους δασύτριχους από τον Σον Κόνερι έως τον Μπάρτ Ρέινολντς πολλές, τραγούδια αφιερώθηκαν. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη Γαλλία και όλη την Ευρώπη έκανε πάλι την εμφάνισή του το πολιτικό life style με την αφόρητη ελαφρότητά του.

Η Αλεξάντρα Σκοτσιλένκο αντιμετωπίζει φυλάκιση 10 ετών. Η ρωσίδα καλλιτέχνης διαφωνεί με την εισβολή στην Ουκρανία και βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να το γνωστοποιήσει. Στις ταμπέλες με τις τιμές προϊόντων σε σουπερμάρκετ, έβαζε μικρά χαρτιά όπου περιέγραφε τις αντιρρήσεις της για τη ρωσική εισβολή. «Δεν συμφωνώ με αυτό τον πόλεμο», είπε στο δικαστήριο. «Είναι χρέος μου να το βροντοφωνάξω».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024