Ρωσία: Στόχος μας είναι η δημιουργία χερσαίου διαδρόμου στον νότο, λέει υποδιοικητής του στρατού
Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει περάσει στη δεύτερη φάση του.
Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, πολύ ευρύτερους πολεμικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που έχει παραδεχτεί καθώς επιχειρεί νέα στρατηγική έπειτα από την αποτυχημένη επιχείρησή της να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.
Μέχρι τη αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας
Ο Ρουστάμ Μινεκάγεφ, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει ολόκληρη της ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας (την οποία προσάρτησε το 2014) και να καταλάβει και ολόκληρη την νότια πλευρά της Ουκρανίας μέχρι την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθούνταν εκατοντάδες μίλια πέραν των σημερινών γραμμών και πέρα από τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το Μικολάιβ και την Οδησσό.
Η Ουκρανία σχολίασε ότι τα σχόλια του ρώσου στρατηγού αποκάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες ήταν ψευδείς.
“Σταμάτησαν να το κρύβουν”, ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.
Η Ρωσία “παραδέχτηκε ότι ο στόχος της ‘δεύτερης φάσης’ του πολέμου δεν είναι η νίκη επί των υποτιθέμενων Ναζί, αλλά απλώς η κατάληψη της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας. Όπως έχουν τα πράγματα είναι ιμπεριαλισμός”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
- Δουδωνής: Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Δώρο Πάσχα: Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή στον ιδιωτικό τομέα
- Επικοινωνία του Πάπα με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Ουκρανό πρόεδρο – Έκκληση για ειρήνη
- Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
- Αγορά εργασίας: Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι κενές θέσεις
- Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Γκούμα (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442