Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 31 τραυματίες από τα βίαια επεισόδια Παλαιστινίων- Ισραηλινών στο τέμενος αλ-Άκσα
Την τελευταία εβδομάδα, πάνω από 200 άτομα, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μέσα και γύρω από την Πλατεία των Τεμενών,
Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία στο συγκρότημα του τεμένους αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ σήμερα, σύμφωνα με μέλη παλαιστινιακών ομάδων διάσωσης, στο τελευταίο ξέσπασμα βίας σε μια τοποθεσία ιερή για τους μουσουλμάνους και τους εβραίους.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, 14 Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δύο με σοβαρά τραύματα.
Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις της επενέβησαν όταν εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες και πλησίασαν στο Δυτικό Τείχος.

Νωρίς σήμερα το πρωί, οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στην Πλατεία –τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ και ιερότερο τόπο για τους Εβραίους, στην παράδοση των οποίων είναι γνωστός με το όνομα Όρος του Ναού–, και νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον τους.

Γύρω στις 04:00, παριστάμενοι στο σημείο πέταξαν πέτρες προς το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο προσευχής για τους Εβραίους, κοντά στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.
Τεταμένη η κατάσταση
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Πλατεία για τρίτη κατά σειρά Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού – που συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Πεσάχ.

Την τελευταία εβδομάδα, πάνω από 200 άτομα, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μέσα και γύρω από την Πλατεία των Τεμενών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ εκτοξεύθηκαν επίσης ρουκέτες από ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και ισραηλινά χτυπήματα ως αντίποινα σε αυτό τον παλαιστινιακό θύλακα των 2,3 εκατ. κατοίκων.
Η παρουσία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού Εβραίων πιστών –που μπορούν να επισκεφθούν το σημείο υπό όρους και σε συγκεκριμένες ώρες αλλά όχι να προσεύχονται εκεί, με βάση το ισχύον καθεστώς– καθώς και η ανάπτυξη ισραηλινών δυνάμεων στο σημείο θεωρείται γενικά από τους Παλαιστινίους και πολλές μουσουλμανικές χώρες της περιοχής κίνηση «πρόκλησης».

Άραβες υπουργοί που συναντήθηκαν στο Αμάν της Ιορδανίας καταδίκασαν τις «επιθέσεις και τις ισραηλινές παραβιάσεις σε βάρος των πιστών στο τέμενος αλ-Άκσα», χώρο που τελεί υπό ιορδανική διαχείριση, αλλά η πρόσβαση σε αυτόν ελέγχεται από το εβραϊκό κράτος.
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός σήμερα
- Εννέα φράσεις που «φωνάζουν» χαμηλό EQ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)



























![Η τρομακτική στιγμή που τρένο περικυκλώνεται από την φωτιά που κατακαίει το Οντάριο του Καναδά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/train-ontario-2-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442