Πούτιν: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον διέγραψε από επίτιμο διδάκτορα
Με ομόφωνη απόφαση η σύγκλητος ανακάλεσε την απόφαση του 2018 να απονείμει στο Ρώσο πρόεδρο τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα
Στην αφαίρεση του τίτλου του του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά από ομόφωνη απόφαση όπως αναφέρει το kalamatatimes.
«Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση»
Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου έλαβε αυτή την απόφαση, παίρνοντας έτσι πίσω την απομονή του σχετικού τίτλου που είχε αποδοθεί στον Ρώσο πρόεδρο το 2018, από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαθεοδώρου, συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση στη συλλογή υπογραφών, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι 500 υπογραφές συλλέχθηκαν στον ιστότοπο secure.avaaz.org.
Σε χθεσινή ανάρτησή του, ο Θ. Παπαθεοδώρου αναφέρει:
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας….».
Διαβάστε επίσης Πούτιν: Μπορεί να βγει νικητής από τον πόλεμο στην Ουκρανία; – Τα 3+1 στοιχεία της ρωσικής στρατηγικής
«Για το έργο και την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγορεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως έλεγε το ίδρυμα. Η εκδήλωση στην Καλαμάτα (όπου η έδρα του τμήματος), η πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας, παρουσία του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.
Όσον αφορά στο ΕΚΠΑ, που το 2001 επί πρυτανείας Γ. Μπαμπινιώτη είχε απονείμει στον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ως σήμερα απόφαση για αφαίρεση του τίτλου από τον Ρώσο πρόεδρο.
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442