Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον: Αποκάλυψη της Mirror - Γέμιζε τα ποτήρια στο διαβόητο κορονοπάρτι

Μπόρις Τζόνσον: Αποκάλυψη της Mirror – Γέμιζε τα ποτήρια στο διαβόητο κορονοπάρτι

Το σκάνδαλο με το κορονοπάρτι συνεχίζει να «κυνηγά» τον Μπόρις Τζόνσον.

Συνεχίζει να απασχολεί τα βρετανικά ΜΜΕ το διαβόητο κορονοπάρτι στη Βρετανία όπου συμμετείχε και ο Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, περισσότερα πρόστιμα αναμένονται καθώς η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται.

Η Mirror αποκαλύπτει σήμερα ότι στο πάρτι για την αποχώρηση συμβούλου του Λι Κέιν το Νοέμβριο του 2020, ο ίδιος ο Τζόνσον γέμιζε τα ποτήρια για τις ευχές, κάτι που φαίνεται ότι ήταν σύνηθες στην Ντάουνινγκ Στριτ ως «η αποφόρτιση της Παρασκευής».

Ο Τζόνσον αναμένεται να απαντήσει την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το πρόστιμο που ήδη πλήρωσε, ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την σκληρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση «Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό», όπως σημειώνει στην ανταπόκρισή της για την ΕΡΤ η Ευδοξία Λυμπέρη.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να θέσει το γεγονός ως περιφερειακό, καθώς το μείζον θέμα είναι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Απατεώνας ο Τζόνσον»

Τα σκληρά λόγια του Λόρδου Χένεσι εντάσσουν την κατάσταση στο ιστορικό της πλαίσιο. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο καθηγητής Σύγχρονης Βρετανικής Ιστορίας Attlee, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του Λόρδου το 2010, είπε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να παραπλάνησε εν γνώσει του» το κοινοβούλιο όταν ισχυρίστηκε ότι οι κανόνες τηρήθηκαν ανά πάσα στιγμή.

«Ο Μπόρις Τζόνσον παραβίασε τον νόμο, παραπλάνησε το κοινοβούλιο και ουσιαστικά κατέρριψε τον Υπουργικό Κώδικα που αποτελεί κρίσιμο μέρος του νωτιαίου μυελού του Συντάγματος», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πρώτος υπουργός της Βασίλισσας είναι πλέον αναμφίβολα ένας απατεώνας πρωθυπουργός, ανάξιος της ίδιας, του κοινοβουλίου της, του λαού της και του Βασιλείου της». «Δεν μπορώ να θυμηθώ μια μέρα που να φοβήθηκα περισσότερο για την ευημερία του Συντάγματος» σχολίασε ακόμα.

Ο Τζέικομπ Ρις Μογκ, υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, υπεραμύνθηκε του πρωθυπουργού Τζόνσον λέγοντας ότι σέβεται τον Χένεσι, αλλά δεν πιστεύει ότι ο εμπειρογνώμονας είχε κατανοήσει πλήρως τη συνταγματική σημασία του υπουργικού κώδικα.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024