Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ντύθηκε γυναίκα για να μην πολεμήσει, αλλά τον έπιασαν στα σύνορα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ντύθηκε γυναίκα για να μην πολεμήσει, αλλά τον έπιασαν στα σύνορα

Υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Κάποιοι σκαρφίζονται διάφορους τρόπους να βγουν από τα σύνορα.

Ο νεαρός που θα δείτε στο βίντεο είναι Ουκρανός και δεν θέλει να πάει να πολεμήσει. Αποφάσισε να βγει με κάποιον τρόπο από τα σύνορα και να περάσει στην ασφάλεια της Μολδαβίας.

Ντύθηκε λοιπόν με γυναικεία ρούχα, ένα κολάν, ένα μακρύ παλτό και πήρε ένα ταξί για να τον πάει στα σύνορα όπου από εκεί εάν ήταν τυχερός θα περνούσε στη Μολδαβία.

Ήταν ένας 26χρονος άνδρας στον οποίο μάλιστα είχε έρθει και το χαρτί της στράτευσης και ο Ουκρανικός στρατός τον καλούσε να παρουσιαστεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να ενταχθεί στις δυνάμεις υπεράσπισης. Δεν είχε πάει να παρουσιαστή την καθορισμένη ημερομηνία και είχε κηρυχθεί λιποτάκτης.

Τον πρόδωσε η μπάσα φωνή

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που κάποιος παρατηρητικός συνοριοφύλακας καθώς έκανε τον έλεγχο στους επιβάτες τον οχημάτων του ζήτησε να κατέβει από το ταξί. Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την ψηλή γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά που κατέβηκε, αλλά όταν τη ρώτησαν κάτι και εκείνη απάντησε είχε μια παράξενη για γυναίκα, μπάσα φωνή.

Αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για λιποτάκτη, εξάλλου είχαν δει πολλά τα μάτια τους από την μέρα που άρχισε ο πόλεμος. Του ζήτησαν τα χαρτιά του και εκείνος τους είπε ότι δεν είναι γυναίκα αλλά άνδρας και τους έδειξε την ταυτότητα του. Αμέσως τον έθεσαν υπό κράτηση.

Με την εισβολή στη χώρα οι Ουκρανοί έχουν θεσπίσει ειδικούς νόμους στράτευσης. Έτσι οι άνδρες από τα 18 μέχρι τα 60 τους απαγορεύεται να φύγουν από την επικράτεια της Ουκρανίας καθώς σταδιακά θα στελεχώνουν τον στρατό της χώρας που πολεμάει. Εξαιρούνται εκείνοι που μεγαλώνουν μόνοι τους τρία παιδιά, ή μεγαλώνει κάποιο παιδί με αναπηρία.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024